Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin is klaar voor een bizarre prijsstijging

De populaire analist Jason Pizzino heeft het vermoeden dat Bitcoin weleens veel eerder een nieuwe all-time high kan bereiken dan het in de eerdere cyclussen van 2016 en 2020 deed. Destijds begon Bitcoin steeds aan een grote terugval op de maandgrafiek, voordat het een definitieve doorbraak naar nieuwe all-time highs kon beginnen.

Op dit moment is het nog wachten op dit grote terugval en volgens Pizzino hoeft die dus helemaal niet te komen.

Ongekende prestaties van Bitcoin?

“Wat we nu zien van Bitcoin is behoorlijk ongeëvenaard”, aldus Jason Pizzino. Die in de onderstaande grafiek laat zien hoe Bitcoin tijdens vorige cyclussen presteerde en wat we nu zien.

Het lijkt erop dat Bitcoin zich helemaal niet opmaakt voor een nieuwe terugval. Vergeet ook niet dat we in 2020 te maken hadden met de uitbraak van de COVID-19 pandemie. Als die er niet was gekomen, dan had 2020 er misschien ook wel heel anders uitgezien voor de digitale munt.

Nu kregen we in maart 2020 een zware terugval te verwerken, die uiteindelijk werd weggepoetst door agressief beleid van centrale banken over de hele wereld. Stuk voor stuk grepen de centrale banken keihard in om een eventuele COVID-19 recessie de kop in te drukken.

Als we nu geen plotselinge recessie krijgen, dan zou het in theorie mogelijk zijn om eerder een all-time high te zien dan in 2020. Destijds moesten we tot het einde van het jaar wachten.

Alles leunt op de Spot Bitcoin ETFs

Voor nu lijkt Bitcoin volledig te leunen op de Spot Bitcoin ETFs voor deze cyclus. Wat dat betreft is het dus afwachten in hoeverre die erin slagen om dit positieve momentum een vervolg te geven de komende weken.

Mocht dat lukken, dan kunnen er in aanloop naar de halving gekke dingen gebeuren. Iedereen is inmiddels wel op de hoogte van het effect dat de halving in het verleden op de Bitcoin koers had.

Wat denken jullie? Kan Bitcoin in 2024 al voor of rond de halving een nieuwe all-time high op de borden krijgen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins