Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De prijs van Bitcoin keert stevig terug naar een prijs van 5 cijfers. De munt bereikt vandaag zelfs een hoogste punt sinds 5 maanden. De BTC koers ligt nu rond de $10.330.
Op 11 februari steeg de Bitcoin koers opnieuw tot boven de $10.000. De prijs steeg van ongeveer $9.850 tot $10.351 in slechts een uur tijd. De oorzaak was het stilvallen van een kleine uitverkoop onder het $10.000 prijsniveau.
De piek van vandaag vertegenwoordigt het hoogste punt van Bitcoin in meer dan vijf maanden tijd. Daarnaast biedt dit een trendverschuiving van bearish naar bullish op de middellange termijn.
De recente koersstijging van de Bitcoin komt te midden van de getuigenis van de Federal Reserve voorzitter Jerome Powell aan het Amerikaanse House Financial Services Committee. Dit gebeurde op dinsdag 11 februari waarin hij de noodzaak van privacy onder digitale valuta besprak. Hierbij werd gekeken naar de digitale yuan van China.
David Freuden is een blockchain innovatie en crypto adviseur bij Monsterplay. Daarnaast is hij een groot voorstander van privacy coins. Freuden vertelde dat Powell’s opmerkingen enigszins bullish waren. Dit omdat het de eigenlijke bedoeling van crypto’s in takt houdt.
Naast de recente opmerkingen van Powell, kan de plotselinge waardestijging worden toegeschreven aan drie factoren. Hieronder vallen een toegenomen institutionele vraag naar crypto valuta’s, de Bitcoin halving en de onzekerheid rond het coronavirus.
Het halving evenement van Bitcoin is een gebeurtenis dat om de vier jaar plaatsvindt. Hierbij verlaagt het Bitcoin netwerk zijn mining beloningen met 50 procent. Dit heeft historisch gezien een positieve invloed op de Bitcoin koers. Dit omdat het aanbod van BTC tokens kleiner wordt. Op deze manier ontstaat er schaarste.
Naast de halving en andere factoren floreert Bitcoin dus bij economische onrust. Het gevoel van ‘Bitcoin als een safe haven’ blijft standhouden omdat belangrijke wereldgebeurtenissen de prijzen hebben doen stijgen. Een voorbeeld hiervan is het debacle van vorige maand met Iran en de VS. Tim Shaler, econoom bij iTrust Capital zei het volgende:
“We geloven dat de oorlogsdreiging met Iran één van de belangrijkste drijfveren was in de afgelopen 5 weken voor de snelle stijging van de Bitcoin.”
Simon Peters, analist bij eToro, is het hier mee eens. Hij zei dat het vertrouwen van beleggers zou vergroten en de koopactiviteit zou stimuleren, mits de prijs van Bitcoin boven de $10.000 blijft. Peters voegde daar aan toe:
“Er lijkt duidelijk meer interesse te zijn in Bitcoin en andere crypto’s als safe haven. Beleggers die zich zorgen maken over de aandelenmarkt naarmate economische onzekerheden voortduren, lijken steeds vaker te kiezen voor Bitcoin.”
Niet alleen Bitcoin presteert goed. Ook altcoins ervaren ook een verhoogd bullish sentiment. Zo zijn grote altcoins als Ethereum, Tezos en EOS vandaag met meer dan 10% gestegen.
Michael Saylor heeft zijn best gedaan het bestuur van Microsoft te overtuigen om net als MicroStrategy in bitcoin te investeren.
Een oude Bitcoin-wallet wordt na 11 jaar weer actief en verplaatst $40 miljoen aan BTC. Ontdek wat dit betekent voor de markt en waarom analisten ondanks whale-verkopen bullish blijven op de Bitcoin-prijs.
Hyperliquid lanceerde vrijdag zijn token en dat blijkt een daverend succes. Inmiddels steeg de market cap al naar ruim 3 miljard dollar.
Edo Farina claimt dat bijna niemand weet wat XRP binnenkort gaat doen. De uitspraak zorgt voor discussie binnen de community.
XRP koers bereikt $2,28, de hoogste waarde sinds 2018. Optimisme rondom regelgeving en politieke veranderingen drijven de spectaculaire stijging.
XRP stijgt met 200% en presteert beter dan de bredere cryptomarkt. Ontdek waarom analisten optimistisch zijn en wat de toekomst brengt.