Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin trotseert Amerikaanse druk: Crypto-storm vandaag, zonneschijn in 2024?

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de Amerikaanse autoriteiten afgelopen week weer eens de oorlog verklaarden aan de crypto-industrie. Niet alleen Binance en Coinbase kregen een rechtszaak aan hun broek, maar verschillende projecten kwalificeren volgens de financiële waakhond van de VS plotseling als effect voor de Amerikaanse wet- en regelgeving.

Dat heeft ertoe geleid dat onder andere Cardano, Polygon en enkele andere grote namen hard door het ijs zakten.

Bitcoin houdt zich sterk

“De liquiditeit in het financiële systeem is enorm verslechterd. Dit wordt versterkt door het vertrek van institutionele investeerders uit de markt, met name de in Amerika gevestigde markt-makers, die geschrokken zijn door de aanvallen van de Securities and Exchange Commission (SEC) op crypto”, aldus Johnny Teng van LBank Labs.

“Waar de S&P 500 door blijft zetten naar hogere hoogtepunten, heeft de cryptomarkt moeite om positieve koersactie te laten zien”, zo gaat hij verder.

Ondanks al het negatieve nieuws blijft Bitcoin redelijk robuust. Het lijkt erop dat de markt nu vooral wacht op woensdag, het moment waarop de Federal Reserve de nieuwe Amerikaanse rente bekendmaakt. Voor nu is de verwachting dat ze op de pauzeknop drukken en hun campagne van renteverhogingen voorlopig staking.

Lastig einde van het jaar

Onder de streep is er op dit moment weinig positiefs te melden voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt. Op basis van de macro-economische situatie en de problemen voor Binance en Coinbase zou het al een hele prestatie zijn als het Bitcoin lukt om de huidige koers van 25.800 dollar te bewaken tot het einde van 2023.

Vanaf 2024 kan het weer interessant worden, omdat de volgende Bitcoin halving voor april op het programma staat. Op dat moment halveert de inflatie van Bitcoin en vaak zie je dat de koers in de maanden daarna stevig oppikt.

Uiteindelijk biedt dat natuurlijk ook geen zekerheid, omdat er nu eenmaal een hele bak van factoren relevant is voor het verdere verloop van de koers. Bitcoin is door de jaren heen zo gegroeid dat we het geen afgesloten markt meer kunnen noemen.

Ook de geopolitieke stromen en de macro-economische ontwikkelingen kunnen de koers drukken of omhoog stuwen.

Bitcoin nieuws

Gemini ziet grote kansen voor Bitcoin in India
Coinbase bezit bijna 25 miljard dollar aan Bitcoin
Grote financiële instelling verwacht Bitcoin spot ETF begin 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen