Bitcoin koers blijft stijgen en verslaat goud en aandelen

Steeds meer reguliere beleggers beginnen weer te investeren in de Bitcoin. Dat komt door de geweldige prijsprestaties van de munt. Een nieuw rapport suggereert dat het beter presteert dan aandelen en goud.


Goeie dag voor crpto markten

Het was wederom een goeie dag voor de crypto markten. Onderzoek toonde aan dat de marktprestaties van de Bitcoin beter waren in vergelijking met traditionele stocks en aandelen.

Volgens een onderzoek van analysebedrijf Messari levert de Bitcoin, over een periode van vier jaar, een hoger rendement op dan onroerend goed, aandelen, goud en obligaties een hoger rendement op over een periode van vier jaar.

De lage correlatie van de Bitcoin met andere activa heeft het tot een aantrekkelijkere investering gemaakt. Het kan namelijk eventuele verliezen in andere delen van de portefeuilles van beleggers compenseren, zo zei Mira Christanto, de auteur van het Messari rapport.

In het rapport werd gewezen op hernieuwde belangstelling van staatsinvesterings en pensioenfondsen. Het rappor concludeerde:

“Ze hebben deze kans gepakt en zijn begonnen met nieuwe strategieën om de waarde op lange termijn te maximaliseren.”


Bitcoin prijs stijgt naar $16.200

Het positieve nieuws wat betreft prijsprestaties en acceptatie van grote bedrijven heeft de BTC koers vandaag opnieuw omhoog gestuwd. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $16.200, wat een prijsstijging is van meer dan 3 procent.

Ook het nieuws dat PayPal vandaag de handel in crypto’s start op zijn platform is zeer positief nieuws.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Tech aandelen vechten terug

Het was een gemengde dag op de aandelenmarkten. De S&P, Dow Jones en Nasdaq Futures zijn allemaal gedaald. Dit nadat Nasdaq een comeback maakte na drie dagen van investeerders die tech aandelen verzilverden ten gunste van koopjes elders.

Echter lijkt het erop dat die trend tot stilstand is gekomen. Aangezien de aandelen in FAANG stocks zich herstelden en Apple 3% steeg in de dagelijkse handel.

De hoop op vaccins lijkt te zijn vervangen door de hardere realiteit dat er nog een lange weg te gaan is voordat economieën op volle capaciteit kunnen functioneren.

In de VS zijn de dagelijkse COVID gevallen sinds 4 november boven de 100.000 gebleven. Hierdoor dreigt de economie dreigt te worden verminkt lang voordat er een vaccin over het hele land verspreid kan worden.

Er zijn nu 21,5 miljoen Amerikanen met een werkloosheidsuitkering. Met de schattingen dat er ergens rond Pasen een vaccin op nationaal niveau is, zullen handelaren de komende maanden voorzichtig moeten zijn.