gouden bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers corrigeert, is dit het moment op te kopen?

Hoewel we momenteel een correctie in de cryptomarkt waarnemen, lijkt het erop dat we ons nog steeds in een bullish fase bevinden. Dit gaat gepaard met een gevoel van FOMO, wat staat voor “Fear of Missing Out” ofwel de angst om iets te missen.

Crypto-analist Ali Martinez heeft een grafiek gedeeld die deze angst duidelijk illustreert. Uit de data, verzameld door het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock, blijkt dat 533.330 adressen Bitcoin hebben gekocht voor prijzen variërend tussen $70.180 en $71.340. Met de huidige Bitcoin-waarde rond de $67.000 bevinden deze investeerders zich nu in een verliessituatie.

IntoTheBlock heeft deze inzichten verkregen door on-chain data te analyseren. Dit houdt in dat ze het gemiddelde aankoopbedrag voor elk adres hebben berekend, gebaseerd op het moment dat de munten aan hun balans werden toegevoegd.

Een cruciaal niveau

Daarnaast hebben 382.000 adressen gezamenlijk 275.450 BTC gekocht binnen een prijsbereik van $64.743 tot $66.700. Deze prijszone is dichtbevolkt, wat het een cruciaal steunniveau maakt. Aangezien de huidige marktprijs van Bitcoin boven deze zone ligt, bevinden deze investeerders zich in een winstgevende positie.

Mocht dit steunniveau doorbroken worden, dan bevindt het volgende belangrijke steunniveau zich in de aanzienlijke vraagzone tussen $60.760 en $62.790. Deze zone wordt ondersteund door 797.500 adressen die samen meer dan 298.000 BTC hebben gekocht.

Correctie biedt kansen

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe ziet geen reden tot zorg met de recente correctie. Hij beschouwt het als een normaal onderdeel van de huidige cyclus en zelfs als een kans voor beleggers.

Hij speculeert dat de Bitcoin mogelijk zijn piek heeft bereikt voorafgaand aan de volgende halvering, wijzend op lagere handelsvolumes en een bearish divergentie. De analist benadrukt echter het belang van het benutten van deze correcties als koopkansen, met name voor diegenen die op zoek zijn naar voordelige toegangspunten in de markt.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017