crash
Beurs, Bitcoin

Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder

De Bitcoin koers is vandaag slecht begonnen met een daling van 2,30% over de afgelopen 24 uur. Daarmee komt Bitcoin binnen op 64.250 dollar en is het duidelijk dat de bears weer de controle proberen te pakken. Volgens Jamie Coutts van Real Vision hoeven we ons echter geen zorgen te maken over de bullmarkt.

Bitcoin en de Nasdaq 100

In zijn nieuwe tweet vergelijkt Jamie Coutts Bitcoin met de Nasdaq 100, de Amerikaanse techbeurs. Hij voorspelt dat de adoptie van Bitcoin zal toenemen de komende decennia, net zoals dat met de Amerikaanse techbeurs gebeurde.

Jamie Coutts ziet zelfs duidelijke vergelijkingen tussen de Nasdaq en Bitcoin. “2009 is voor de Millennials wat 1982 was voor de Boomers.”

De Nasdaq lanceerde in de jaren 70 van de vorige eeuw, maar werd volgens Coutts pas in de jaren 80 of het begin van de jaren 90 als een serieuze investering beschouwd. “Bitcoin lanceerde in 2009 en het eerste decennium was er vooral twijfel over de digitale munt.” Nu gaat Bitcoin volgens Coutts mainstream.

“Investeren in Bitcoin is een laag-risico bescherming tegen de versnellende geldontwaarding, terwijl blockchain assets een gok vertegenwoordigen op de seculaire trend van tech-adoptie”, aldus Jamie Coutts.

Belangrijke indicator voor Bitcoin

Jamie Coutts volgt nauwgezet het 30-daagse en 90-daagse bewegende gemiddelde van de Bitcoin hashrate. Voor die indicator is er bijna sprake van een “bullish kruising” en meestal leverde dat behoorlijke koersexplosies op voor Bitcoin.

“De daling van de Bitcoin hashrate na de halving staat op het punt om te keren. De mate van beveiliging groeit, wat gelijkstaat aan een gezond netwerk en positief is voor de Bitcoin koers”, aldus een nog altijd optimistische Jamie Coutts.

Dat optimisme kunnen we op dit moment wel gebruiken, want de Bitcoin koers kreeg vannacht weer een paar zware klappen te verwerken. Die klappen kreeg Bitcoin overigens samen met de beurs.

Als je naar de bovenstaande lijst van assets op Tradingview kijkt, dan vallen de dalingen bij Bitcoin nog wel mee. Nvidia staat vandaag bijvoorbeeld 6,80% lager, terwijl de Nasdaq gisteren een daling van 3,65% onderging.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?