bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt plotseling met €3000, wat is er aan de hand?

Enkele minuten voordat de Amerikaanse financiële markten openden, steeg de Bitcoin koers tot boven de $70.000. Deze stijging was echter van korte duur, want de prijs daalde snel met meer dan $3.000 naar de huidige $66.900.

Ondanks het optimisme onder beleggers, aangewakkerd door uitspraken van Trump, bleek de weerstand op $70.000 te sterk.

Waarom daalt de Bitcoin prijs?

Er kunnen verschillende factoren zijn die de recente daling van de BTC-prijs verklaren. Een belangrijke factor is de sterke weerstand rond het psychologische niveau van $70.000. Dit soort niveaus fungeert vaak als een barrière, waar veel handelaren winst nemen of terughoudend worden om nieuwe posities in te nemen, wat kan leiden tot prijsdalingen. Dit is ook nu het geval geweest.

Daarnaast kan de afnemende risicobereidheid van beleggers vlak voor een Fed-vergadering een rol spelen. In aanloop naar dergelijke bijeenkomsten worden markten vaak onzeker, vooral als er speculaties zijn over beleidswijzigingen.

Hoewel voor de aankomende vergadering signalen voor een renteverlaging in september worden verwacht, blijven beleggers onrustig. Deze onzekerheid kan bijdragen aan een afwachtende houding en verhoogde volatiliteit in de markt, wat de prijs van BTC verder onder druk kan zetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

De toekomst van Bitcoin: waar staat ‘s werelds grootste cryptomunt in 2034?
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Drie jaar Bitcoin in El Salvador: Hoe staat het ervoor?
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?