Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000

Bitcoin (BTC) is voor het eerst sinds 12 april weer boven de $71.000 gekomen. Deze belangrijke mijlpaal heeft Bitcoin grotendeels te danken aan het optimisme over de snelle goedkeuring van een Spot Ethereum ETF in de Verenigde Staten.

Dit optimisme is ontstaan naar aanleiding van recente aankondigingen van Eric Balchunas en James Seyffart, ETF-analisten bij Bloomberg Intelligence.

Verhoogde Ethereum ETF kansen stuwen koersen omhoog

De analisten hebben hun kansen op goedkeuring van een spot Ethereum ETF verhoogd van 25% naar 75%. Balchunas noemt als reden voor deze herziene prognose de toegenomen politieke druk op de SEC. Bovendien zijn de kansen op goedkeuring gestegen naar meer dan 54% op voorspellingsplatformen zoals Polymarket.

Naar aanleiding van deze ontwikkelingen steeg Ethereum (ETH) binnen 24 uur met bijna 20%. Bitcoin volgde dit voorbeeld met een prijsstijging van ongeveer 7%. Deze prijsstijging leidde tot aanzienlijke liquidaties in de markt.

Gegevens van Coinglass tonen aan dat 79.714 traders in de afgelopen 24 uur te maken kregen met liquidaties voor een totaalbedrag van $348,13 miljoen. Met name shortposities werden geliquideerd voor $273,82 miljoen, terwijl longposities geliquideerd werden voor $74,31 miljoen.

“Een maand lang opgebouwde Bitcoin shortposities zijn net geliquideerd. Er is nog één laag te gaan om voorbij de all-time highs te shortsqueezen”, aldus prominent Bitcoin analist Willy Woo.

Massale Bitcoin-uitstroom wijst op bullish sentiment

Voorafgaand aan deze gebeurtenissen waren investeerders Bitcoin aan het accumuleren, wat duidt op een bullish sentiment. In de afgelopen week hebben investeerders 30.516 BTC, ter waarde van ongeveer $2,17 miljard tegen de huidige marktprijs, opgenomen van 20 cryptobeurzen die door Coinglass worden gevolgd.

De grootste uitstromen werden waargenomen op Coinbase Pro, met 14.416,43 BTC die werd opgenomen, gevolgd door Binance, waar investeerders 8.631,02 BTC opnamen.

Crypto-uitstromen van gecentraliseerde beurzen worden over het algemeen gezien als een positieve indicator. Het suggereert dat investeerders hun investeringen vasthouden in de verwachting van verdere prijsstijgingen in plaats van op korte termijn te willen verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt