federal reserve
Bitcoin

Bitcoin koers kan $40.000 bereiken na Rente aankondiging van de Federal Reserve

Bitcoin (BTC) sloot de maand oktober af met een indrukwekkende waardestijging van ruim 21%. Beleggers zijn optimistisch en hopen dat, met de naderende renteaankondiging van de Federal Reserve (FED), BTC de grens van $40.000 kan doorbreken.

Daarnaast merken beleggers een toename in activiteit van grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, vooral door de verwachting van een mogelijke Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF).

Historische Renteverhogingen door de FED

De recente renteverhogingen die de FED in Amerika heeft doorgevoerd, zijn historisch snel gegaan. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Federal Reserve zijn de rentetarieven zo snel gestegen als het afgelopen jaar, zoals te zien is in de onderstaande figuur. In maart vorig jaar begon de rente te stijgen van 0% naar een bandbreedte van 0,25% tot 0,50%. Slechts 18 maanden later ligt deze al tussen de 5,25% en 5,50%. Deze verhogingen hebben het lenen van geld aanzienlijk duurder gemaakt, wat bijdraagt aan het beteugelen van de stijgende inflatie.

Vandaag, op 1 november, worden de nieuwe renteverhogingen aangekondigd. Over het algemeen verwachten analisten en investeerders dat de rentestijging gelijk zal blijven aan die van afgelopen september. Dit wordt ondersteund door het feit dat de inflatiecijfers aanzienlijk zijn gedaald, waardoor de FED minder druk voelt om de rentetarieven sterk te verhogen.

Invloed van rentebeleid op de Bitcoin koers

Een stabiel rentetarief kan positieve gevolgen hebben voor de waarde van Bitcoin. Een hoge rente kan beleggers namelijk stimuleren om risicovolle investeringen, zoals Bitcoin, te verlaten in ruil voor veiligere beleggingsopties zoals obligaties. Deze bieden door de hoge rente een aantrekkelijk rendement met een lager risico. Echter, nu de inflatie lijkt af te nemen, groeit de verwachting dat de renteverhogingen van de FED zullen afnemen of zelfs dalen. Dit kan leiden tot een grotere investering in risicovollere activa zoals Bitcoin.

Whale activiteit neemt toe in de Bitcoin markt

Na de prijsstijgingen van Bitcoin in oktober is de betrokkenheid van whales in de markt toegenomen. In de afgelopen tien dagen zijn er meer dan 70.000 transacties van whales geregistreerd, waarvan op 24 oktober alleen al 17.500 transacties. Deze gegevens wijzen er mogelijk op dat whales hun Bitcoin-voorraad vergroten in anticipatie op de introductie van een mogelijke Bitcoin Spot ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%