Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stijgt met duizend dollar na goed inflatie nieuws uit de VS

De verkoopdruk op de cryptomarkt, veroorzaakt door het FTX-drama, lijkt af te nemen nadat het nieuwe inflatierapport van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) betere resultaten onthulde dan eerder verwacht. Hierdoor is de crypto crash even gestopt en is de Bitcoin koers met meer dan duizend dollar gestegen.

Onmiddellijk na de publicatie van de inflatiegegevens, die een stijging van de consumentenprijzen van 7,7% noteerde in oktober, steeg de Bitcoin koers met maar liefst 1200 dollar.

De nieuwe inflatiegegevens laten voor het eerst in zeven maanden tijd een daling tot onder de 8 procent zien. In september liet het rapport nog een prijsstijging van 8,2 procent zien. Voor oktober verwachtten de meeste analisten een prijsstijging van 8 procent, maar deze valt met 7,7% dus 0,3 procent lager uit dan verwacht.

BTC koers stijgt na goed inflatie nieuws uit Amerika – Bron: Tradingview

Bitcoin had zonder FTX drama op $25k kunnen staan

Will Clemente, hoofdanalist en mede-oprichter van crypto-onderzoeksbedrijf Reflexivity Research, reageerde op de plotselinge koersstijging en merkte op dat de dingen er heel anders uit zouden hebben gezien voor Bitcoin als het slechte nieuws rondom FTX er niet was geweest. Hij schreef:

“Zonder het FTX nieuws zou Bitcoin waarschijnlijk tot een prijsniveau van 22 tot 25 duizend dollar zijn gestegen door het goede inflatie nieuws, *zucht*.”

Vandaag had dus een geweldige dag kunnen zijn voor de cryptomarkt, maar helaas heeft de val van crypto beurs FTX roet in het eten gegooid. Het is voor crypto investeerders hopen dat het goede nieuws uit Amerika de aanzet was naar een sterk herstel.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten