Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin koers zakt tot onder $9.000 – Houd deze niveaus in de gaten

In de afgelopen uren is de Bitcoin koers met 4,35% gedaald. De prijs daalde van $9.140 naar 8.732 dollar. De abrupte crash vond plaats nadat de Bitcoin prijs steeg tot $9.180, net iets boven het doel van $9.150 dat veel traders hadden vastgesteld als belangrijk prijsniveau.


Tot waar kan de Bitcoin koers dalen?

Traders hadden een afwijzing verwacht op $9.150 of $9.300. Het is dus enigszins opvallend te noemen dat de $9.150 doorbroken werd, maar de prijs direct daarna terugviel.

Nu duidelijk is dat de afwijzing wel degelijk plaats heeft gevonden rond het aangegeven niveau, is de vraag tot waar de Bitcoin koers terug kan zakken. Het is goed mogelijk dat de BTC prijs terugzakt tot het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde, deze ligt op $8.695. Als BTC ook daar doorheen zakt kan de koers dalen tot $8.400.


Een retracement is gezond

Andere analisten vertellen zelfs dat het mogelijk is dat de prijs daalt richting de $8.200. Ook al zou zo’n prijsdaling plaatsvinden dan nog is dat niet direct een bearish teken op de lange termijn. De cryptomarkt heeft in de eerste weken van dit jaar een grote rally gezien, een retracement en correctie zijn alleen gezond voor een duurzame voortzetting van de markt.

Al met al is het op korte termijn belangrijk dat de koers boven de $8.400 ondersteuning blijft. Aan de andere kant zou het een goed teken zijn als we een snel herstel zien vandaag. Dan zou BTC mogelijk weer een gooi kunnen doen om de $9.150 weerstand te doorbreken.

 

Test de nieuwe dienst van Newsbit

Newsbit is bezig met het ontwikkelen van een nieuw crypto vergelijkings- platform genaamd ‘CheapCrypto’. Om deze zo optimaal mogelijk in te richten vragen we u om uw mening. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u een vragenlijst zou willen invullen. Klik hier. Alvast bedankt!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13