crypto analist
Bitcoin

Bitcoin miner Hut 8 schiet 4% omhoog door AI-deal

De honger naar energie van bedrijven die werken met kunstmatige intelligentie (AI) is onstilbaar en Bitcoin miners profiteren daarvan. Op maandag presteerden de aandelen van Bitcoin miner Hut 8 (HUT) fantastisch ten opzichte van de concurrentie, omdat het een investering van 150 miljoen dollar had ontvangen van Coatue Management.

Het doel van de investering? Het bouwen van infrastructuur voor kunstmatige intelligentie.

Hut 8 schiet 4% omhoog

Terwijl de meeste aandelen van Bitcoin miners op maandag daalden, nadat de Bitcoin koers een schuiver maakte, schoten de aandelen van Hut 8 juist omhoog na dit nieuws.

Het is interessant om te zien hoe Bitcoin miners op deze manier hun business-model kunnen verbeteren, door zich ook met AI bezig te houden. De investering van 150 miljoen dollar vormt duidelijk een boost voor andere partijen die zich naast Bitcoin ook met AI bezighouden.

Zo schoot het aandeel van Soluna Holdings (SLNH) met bijna 17% omhoog en mocht Applied Digital (APLD) ongeveer 10% toevoegen.

Interessant is dat ook JPMorgan al zei dat de vraag naar grote datacenters en kunstmatige intelligentie een nieuw tijdperk van fusies en overnames kan inluiden voor Bitcoin miners met aantrekkelijke energiecontracten.

Niet lang geleden ondertekende cloud computing provider CoreWeave nog een deal voor 200 megawatt (MW) met Bitcoin miner Core Scientific (CORZ) voor AI-gerelateerde dienstverlening.

Interessante overlap tussen AI en Bitcoin mining

De opkomst van kunstmatige intelligentie kan Bitcoin miners weleens het steuntje in de rug geven dat nodig is om te overleven. Wat dit extra interessant maakt, is dat ze ook winstgevend kunnen zijn op momenten dat de Bitcoin koers het minder doet en Bitcoin mining minder oplevert.

Dat kan in theorie de verkoopdruk op Bitcoin verminderen als de winstgevendheid van Bitcoin mining zakt, waardoor de volatiliteit van Bitcoin wat minder wordt. Scherpe dalingen zullen daardoor iets minder scherp zijn dan normaal.

Alles bij elkaar is dit dus een positieve ontwikkeling. Nu wordt het wel interessant om te zien of AI straks niet te aantrekkelijk is voor Bitcoin miners en de industrie grotendeels overstapt op deze nieuwe technologie.

Tot nu toe lijkt het echter een positieve ontwikkeling voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren