Bitcoin minen, miner
Bitcoin

Bitcoin miner Riot Platforms bezit meer dan 10 duizend Bitcoin

Het Bitcoin (BTC) miningbedrijf Riot Platforms heeft in een persbericht aangekondigd dat het momenteel meer dan 10.000 Bitcoin in bezit heeft, een stijging van 37 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks dit positieve Bitcoin nieuws, zag het bedrijf in augustus 2024 een daling van 13 procent in zijn Bitcoin-productie ten opzichte van de voorgaande maand. In totaal werden er 322 BTC gemined. Deze afname is grotendeels toe te schrijven aan de stijgende energiekosten en de Bitcoin-halving die in april plaatsvond.

Daling in Bitcoin-productie, maar Riot behoudt zijn Bitcoin-voorraad

De tegenvallende productie heeft veel cryptominingbedrijven gedwongen hun bedrijfsmodel aan te passen om winstgevend te blijven. Sommige, zoals Riot, overwegen hun activiteiten uit te breiden naar andere datacenters om meer inkomsten te genereren.

Ondanks de productieafname heeft Riot Platforms in augustus geen Bitcoin verkocht. Dit was anders in augustus 2023, toen het bedrijf 300 Bitcoin verkocht, wat $8,6 miljoen opleverde.

Impact van de warme Augustusmaand op de productie van Riot

Het is wellicht niet verrassend dat Riot in augustus minder Bitcoin heeft geproduceerd, aangezien deze maand bijzonder warm is in Texas, de Amerikaanse staat waar het bedrijf actief is. Hierdoor moest Riot effectief omgaan met energie en de focus leggen op het optimaliseren van het energieverbruik.

Dit bleek succesvol te zijn, aangezien het bedrijf profiteerde van de hoge vraag naar elektriciteit door energie terug te leveren aan het netwerk. Hiermee verdiende Riot energiekredieten, wat leidde tot lagere energiekosten op beide locaties.

Dit lijkt goed gelukt want Riot wist van deze vraag te profiteren door energie terug te leveren aan het netwerk en hiervoor energiekredieten te verdienen, wat leidde tot lagere energiekosten op beide locaties.

Groeiambities van Riot ondanks dalende hashrate en Bitcoin-halving

Ondanks dat de gemiddelde hashrate van Riot in augustus met 7 procent daalde naar 14,5 exahashes per seconde (EH/s) ten opzichte van juli, laat het bedrijf een indrukwekkende groei van 224 procent zien vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit benadrukt de aanzienlijke vooruitgang die Riot in de afgelopen 12 maanden heeft geboekt op het gebied van mining-apparatuur.

Riot blijft zijn miningcapaciteit verder uitbreiden, ondanks de productieafname als gevolg van de Bitcoin-halving. De recent verworven faciliteiten in Kentucky spelen hierbij een cruciale rol. Het bedrijf streeft ernaar een hashrate van 28 EH/s te bereiken tegen het einde van het derde kwartaal, met een verdere groei naar 36 EH/s aan het einde van het jaar.

Ondanks de stijgende energiekosten en de verminderde inkomsten sinds de halvering, blijft Riot Platforms vastberaden in zijn ambitie voor groei.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt weg: JPMorgan Chase CEO waarschuwt voor stagflatie
Bitcoin ETFs kenden vrijdag hun beste dag sinds eind juli
Bitcoin koers op weg naar $150.000 in 2025, ‘tikkende tijdbom’ setup voorspeld
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt