Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners in China verliezen toegang tot goedkope elektriciteit

Lokale autoriteiten in China zullen stoppen met het leveren van gesubsidieerde elektriciteit aan Bitcoin miners.


Geen goedkope elektriciteit meer

Volgens het Chinese nieuwscentrum ‘Weixin‘ zullen Bitcoin miners in de regio Binnen Mongolië niet langer gesubsidieerde elektriciteit krijgen om hun activiteiten uit te voeren.

Het van nature koele klimaat in Noord-China, de toegang tot goedkope arbeidskrachten en het overheidsbeleid zoals gesubsidieerde elektriciteit hebben historisch gezien de groei van mining in de regio ondersteund. Belangrijke instanties zoals AntPool genereren elk jaar honderden miljoenen aan inkomsten. Zij bevinden zich in de desbetrefende regio.

Antpool maakt deel uit van een mijnbouwcohort die bijdraagt aan het enorme aandeel van 60% van China in de totale hash rate van Bitcoin. Echter gaat dat misschien veranderen. Colin Wu, een verslaggever in China die zich richt op mining en industriële regelgeving zei het volgende:

Binnen Mongolië heeft op 24 augustus plotseling een beleid opgesteld dat de annulering van preferentiële elektriciteitsprijzen voor crypto mining vereist.”

De verandering kwam nadat de autoriteiten hun bezorgdheid hadden geuit over mining bedrijven die vergunningen hebben om gesubsidieerde elektriciteit te ontvangen. Het grootste probleem was een algemeen gebrek aan stimulans voor de lokale overheid. Daarnaast was er een onbestaand voordeel voor de bredere Mongoolse regio’s om mining bedrijven te ondersteunen.

“Mining heeft niets te maken met de reële economie”.


Slachtoffers door nieuwe regelgeving

Wu voegde eraan toe dat door de verandering de elektriciteitsprijzen voor miners met meer dan 33% zal stijgen. Miners zijn bezorgd dat Xinjiang dit beleid op een zelfde manier zal volgen. Xinjiang is een nabijgelegen bergachtige regio in het noordwesten van China.

Minstens 21 mining bedrijven zijn getroffen. Waaronder enkele van de “grootste spelers”. Echter zijn niet alle bedrijven die in die regio actief zijn getroffen. Maar specifieke namen zijn er niet bekendgemaakt.

Bitcoin mining is aantrekkelijk voor een bedrijf met enorme inkomsten. Echter is het een moordende onderneming waarbij operators vechten tegen hoge opstart kosten en onzekere overheidsregels om winst te maken.

En voor miners in Mongolië is dit verhaal alleen maar moeilijker geworden. Een verhoging van de elektriciteitstarieven betekent een directe aanslag op de winstgevendheid. Alhoewel, voor de rest van de wereld zijn de kansen een stuk eerlijker geworden.

 

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten