MiningCrypto
Blockchain

Bitcoin-miningbedrijf Hut 8 breidt infrastructuur aanzienlijk uit met nieuwe overeenkomst in Texas

Het Bitcoin-miningbedrijf Hut 8 bereidt zich voor op een aanzienlijke uitbreiding van zijn infrastructuurplatform dankzij een nieuwe overeenkomst die het in Miami gevestigde bedrijf toegang geeft tot 205 megawatt aan capaciteit in West-Texas.

Locatie naast windmolenpark

In een persbericht meldde Hut 8 dat de nieuwe locatie naast een windmolenpark ligt en is aangesloten op het elektriciteitsnet van de Electric Reliability Council of Texas. Dit biedt toegang tot “enkele van de laagste locatiegebonden groothandelsprijzen voor elektriciteit in Noord-Amerika.”

“De locatie is ideaal gepositioneerd om een ​​verscheidenheid aan high-density computing-toepassingen te ondersteunen, waaronder Bitcoin-mining en AI. Hut 8 werkt aan een commercialiseringsplan voor de site met als doel de waarde ervan te maximaliseren,” aldus een woordvoerder van Hut 8.

Financiële details zijn niet onthuld

Alhoewel er geen financiële details zijn onthuld, is de transactie nog steeds “onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.” Het bedrijf is echter op weg om met deze uitbreiding zijn energie-infrastructuurplatform uit te breiden tot “ongeveer 1,3 gigawatt.”

Hut 8-topman Asher Genoot benadrukte dat deze overeenkomst de “eerste keer is dat een grote datacenterbelasting is goedgekeurd onder het complexe regelgevingskader in deze specifieke markt.”

Voor de in Miami gevestigde miner volgt deze uitbreiding op Hut 8’s recente mijlpaal van het veiligstellen van een strategische financiering van $150 miljoen van Coatue. Deze financiering, gestructureerd via converteerbare obligaties met een jaarlijkse rente van 8%, is bedoeld om Hut 8’s strategische stap naar AI-infrastructuur te ondersteunen en aan de stijgende marktvraag te voldoen.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?