Newsbit

Ethereum (ETH)

Bitcoin nadert $16k, maar het is Ethereum die deze maand kan schitteren

Ethereum (ETH)

Na de sterke doorbraak van de Bitcoin boven de $15.000 weerstand, lijken investeerders nu naar Ethereum te kijken nu het sentiment rond de grootste altcoin steeds sterker wordt.


De kans op een ETH rally neemt toe

De prijs van Bitcoin naderde deze week de $16.000. BTC bereikte namelijk een hoogtepunt van $15.960. Na deze rally kijken analisten nu naar Ethereum (ETH). De grootste altcoin heeft de afgelopen weken. Na een ondermaatse prestatie ten opzichte van de BTC in oktober, begint de kans op een nieuwe ETH-rally toe te nemen.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom analisten verwachten dat de Ethereum prijs op korte termijn goed zal presteren. Ten eerste zou het kapitaal op de Bitcoin-markt naar ETH kunnen verhuizen na de aankondiging van Ethereum 2.0. Ten tweede testte ETH onlangs een kritiek weerstandsniveau, waardoor de kans op een nieuwe rally groter werd. Gezien het feit dat de altcoin-markt in het verleden steeg na een grote Bitcoin prijsstijging, is de timing van een ETH-uptrend ideaal.

ETH 4 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Zal er kapitaal van Bitcoin naar Ethereum verplaatst worden?

Sinds 21 oktober is de Bitcoin prijs met ongeveer 30% gestegen. Het doorbrak het ene na het andere belangrijke weerstandsgebied, te beginnen met $12.500. Toen BTC deze grens wist te overtreffen vormde er grote whale clusters. Dit toonde aan dat BTC whales actief Bitcoins begonnen te verzamelen. Hierdoor werd de $13.000 een belangrijke ondersteuningszone.

Nadat de $12.500 – $13.000 gebroken was bleef Bitcoin door stijgen. De $14.000 werd snel gebroken ook de $15.000 weerstand kon de munt niet tegenhouden. Toen Bitcoin begon te stijgen, zeiden analisten dat het negatief uit kon pakken voor de altcoins. Dit omdat BTC het grootste deel van het volume van de cryptomarkt op begon te zuigen. Veel altcoins verloren dan ook waarde ten opzichte van de Bitcoin.

De overweldigende kracht van de Bitcoin heeft aangetoond dat het bullish marktsentiment rond crypto teruggekeerd is. Dit betekent misschien ook wel dat er meer kapitaal zal vloeien richting ETH.

Denis Vinokourov, van Bequant, vertelde dat er kapitaal van Bitcoin naar Ether zou kunnen stromen. In de afgelopen 48 uur heeft de DeFi markt bijzonder sterk gepresteerd na een stagnatie sinds begin september.

De DeFi-tokens, zoals Yearn.finance’s en Uniswap’s, stegen met bijna 30% na het abrupte herstel van Ethereum. Vandaar dat Vinokourov benadrukte dat het bredere Ethereum-ecosysteem zou kunnen profiteren van de rally van Bitcoin:

“Alle ogen zijn misschien gericht op Bitcoin en de stijging tot voorbij het niveau van $15.000. De recente ontwikkelingsupdate met betrekking tot Ethereum kan er echter toe leiden dat een deel van het kapitaal terugkeert naar Ethereum en zijn bredere ecosysteem. Dit wil niet zeggen dat Bitcoin actief zal worden verkocht, maar de trend om Bitcoin op het Ethereum-netwerk te vergrendelen, kan versnellen.”


Ethereum 2.0 komt steeds dichterbij

De release van Ethereum 2.0 in de nabije toekomst is cruciaal voor het bullish momentum van Ether, aangezien de netwerkupgrade de transactiecapaciteit van het netwerk aanzienlijk zou vergroten.

Hierdoor zal het het risico op netwerkstoringen en hoge transactiekosten enorm verminderen. Omdat Ethereum 2.0 ‘staking’ ondersteunt, kunnen gebruikers 32 ETH tokens staken in ruil voor een vergoeding. Dit zou het het circulerende aanbod van ETH via exchanges kunnen verminderen.

Volgens de blogpost van Vitalik Buterin zal Ethereum gebruikers die staken belonen met een rendement van 15%. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer ETH accumulatie plaatsvindt. Dit verminderd op zijn beurt weer de verkoopdruk.

Investeerders anticiperen al meerdere jaren op Ethereum 2.0, maar grote uitdagingen hebben de release ervan vertraagd. Ethereum 2.0 heeft verschillende testnets nodig gehad met een enorme hoeveelheid testen vanwege de complexiteit van de upgrade.

De upgrade zal de grootste update ooit worden in de cryptowereld. Daarnaast is het sentiment nog optimistischer geworden omdat de lancering van Ethereum 2.0 samenvalt met verschillende gunstige factoren voor ETH. Zo zullen er veel tokens de markt verlaten en brengt de rally van de Bitcoin veel kapitaal terug in de cryptowereld.

Nu is onlangs ook nog eens gebleken dat de Buterin, met 3.200 ETH uit zijn persoonlijke wallet naar een ETH 2.0 adres heeft gestuurd. Volgens coördinator Danny Ryan, kan de Ethereum 2.0-upgrade beginnen als er 16.384 stortingen van 32 ETH zeven dagen vóór 1 december zijn. Na jaren van onderzoek, testen en implementatie is er eindelijk een harde datum voor de release.

De start van Ethereum 2.0 nadert dus, wat het hele Ethereum-ecosysteem ten goede zou komen. Gaat de Ethereum koers een enorme prijsstijging tegemoed?

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top