BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?

Met de Bitcoin halving om de hoek zijn alle ogen op Bitcoin (BTC) gericht. Momenteel probeert de BTC koers met moeite boven de $60.000 te blijven, en ook altcoins vangen harde klappen. Het zou daarom goed kunnen dat menig crypto-investeerders zich een beetje zorgen maakt.

Volgens een cryptoanalist gaat alles echter volgens plan, en is dit precies wat we momenteel zouden moeten verwachten in deze fase van de bullmarkt.

Crypto analist deelt verwachtingen

Zoals gezegd blijft BTC momenteel met man en macht boven de $60.000. Maar de verwachtingen van een diepere correctie nemen langzaam toe. Mikybull Crypto, een bekende crypto analist, maakt zich echter niet druk. Via X zegt hij dat “Bitcoin een normale correctie ondergaat zoals het altijd doet in de voorbereiding op de halving”.

Maar dit betekent echter niet dat de koers niet verder kan dalen. Zo ziet hij rond $57.000 een hoop liquiditeit dat een mooi doelwit zouden kunnen zijn voor de Bitcoin koers. Op korte termijn is dit uiteraard geen goed nieuws. Maar op lange termijn, en met de halving voor de deur, zijn dit gezonde en begrijpelijke koersbewegingen.

“Er zijn stapels ‘long liquidaties’ van in totaal $2,2 miljard rond de $57.000. Het grote geld moet deze uitschakelen en tegelijkertijd accumuleren voor een rally na de halving.”

Geen zorgen

De markt is momenteel erg gevoelig en volatiel. Het zou dus geen verrassing zijn als we nog een aantal agressieve ‘wicks’ naar beneden voorbij zien komen. Hoe diep deze zullen gaan is de vraag. Maar ook data van het crypto analyse platform Coinglass bevestigt dat $57.000 een niveau is met veel liquiditeit. Hieronder is het qua liquiditeit erg rustig. Het eerstvolgende interessante niveau ligt vervolgens rond de $50.000.

In het kort: op korte termijn is de Bitcoin koers nog niet uit de brand. Maar op langere termijn hoeven we ons geen zorgen te maken. Als we de crypto analist moeten geloven althans. 

“Vanuit een macro-economisch perspectief ziet Bitcoin er heel sterk uit. Bitcoin ligt op koers en dit toont aan dat de cyclus top nog ver weg is.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten