Newsbit

richest people in crypto

Bitcoin ontwikkelaar loopt $1,3 miljard mis na te vroeg verkopen

richest people in crypto

“Ik zou nu miljardair zijn als ik de 55.000 Bitcoin die ik in 2009-2010 op mijn laptop had gemined niet veel te vroeg had verkocht.”


Grote hoeveelheid Bitcoin verkocht voor een lage prijs

Eén van de eerste Bitcoin ontwikkelaars, genaamd Martti Malmi, heeft uitgelegd wat er sinds 2009 is gebeurd met zijn eens zo enorme crypto bezit.

Volgens een Tweet van de voormalige Bitcoin ontwikkelaar, heeft Malmi tussen 2009 en 2010 ongeveer 55.000 coins gemined. Destijds was de prijs van een Bitcoin bijna $0. Malmi zei dat hij in oktober 2009 5.050 Bitcoin verkocht voor $5, en 30.000 Bitcoin verloor via een van de eerste Bitcoin exchanges die hij gebruikte toen er geen vaste wisselkoers was.

“Ik was van plan om de rest van mijn Bitcoin vast te houden. Echter moest ik het meeste tegen een slechte prijs $5 verkopen in 2012 toen het vinden van een nieuwe baan langer duurde dan verwacht. Sindsdien heb ik een wisselende hoeveelheid geld in de Bitcoin gehouden. Dat was niet veel, maar heeft nog steeds mooie winsten opgeleverd door de jaren heen. “


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Malmi heeft nergens spijt van

De beste investering van de Bitcoin ontwikkelaar was echter toen hij in 2011 10.000 Bitcoin verkocht om een appartement in Helsinki te kopen.

“Dat is waarschijnlijk de duurste studio ter wereld op het moment, zo zei hij op Twitter.

Met de recente stijging van Bitcoin naar de $24.000, zouden de oorspronkelijke 55.000 Bitcoins van Malmi nu meer dan $1,3 miljard waard zijn geweest. Desondanks zegt de voormalige ontwikkelaar dat hij nooit spijt heeft gehad.

“Dit is niet zo pijnlijk als het op het eerste ogenblik lijkt. Het is niet zo dat ik ooit $1 miljard heb gehad en het van de ene op de andere dag ben kwijtgeraakt. Behalve het succes van de Bitcoin, was ik best blij dat ik op 22-jarige leeftijd mijn eigen appartement kreeg. “

Hij voegde toe:

“Misschien vanwege de Finse cultuur, de idealistische mentaliteit en het gebrek aan levenservaring, heb ik er nooit veel over nagedacht om geld te verdienen. Het gebeurde per ongeluk als een bijproduct van Satoshi die me vroeg mijn node actief te houden zodat anderen konden verbinden. “

Malmi is niet de enige grote crypto bezitter die zijn Bitcoin bezit uit noodzaak heeft verkocht. In oktober onthulde Ripple CTO David Schwartz dat hij 40.000 Ethereum verkocht voor $1 per stuk als onderdeel van een risico-beheerplan dat hij in 2012 met zijn echtgenoot had gemaakt. De tokens zouden nu meer dan $26 miljoen waard zijn nadat de prijs laatst de $600 was gepasseerd.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top