Bitcoin

Bitcoin Prijs nadert de $17.000 grens

Wall Street investeerders blijven geïnteresseerd in de Bitcoin waardoor de Bitcoin prijs vandaag de $17.000 grens nadert.


Bitcoin nadert $17.000

Een nieuwe dag, een nieuwe prijsstijging. De Bitcoin koers blijft groeien en nadert vandaag zelfs de $17.000 grens. De laatste keer dat BTC zoveel waard was, was in januari 2018, vlak voordat de markt instortte.

Hoewel de cryptomarkt nog ver verwijderd is van zijn $716 miljard marketcap, lijkt de prijsstijging dit keer een stuk gezonder. Ten eerste is het dagelijkse handelsvolume vergeleken met de piek van twee jaar geleden vier tot vijf keer hoger dan het was. In 2018 bedroeg het grootste dagelijkse volume $37 miljard. Sinds mei 2019 heeft de cryptomarkt geen handelsdag onder dat valome gehad.

De belangrijkste motor van deze goede tijden lijkt Bitcoin te zijn, die een huis heeft gevonden op Wall Street. Gisteren deed een analist van Citibank zelfs de enorme voorspelling aan zijn klanten dat Bitcoin op weg was naar een waardering van $318.000 in 2021.

De uitspraak was gebaseerd op de trend dat beleggers op de aandelenmarkt op zoek zijn naar een veiligere plek om hun geld te stoppen. in dit geval zou Bitcoin een perfecte uitkomst bieden.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Positief sentiment onder institutionele beleggers

Dit positieve gevoel wordt steeds sterker onder institutionele beleggers. Steeds meer grote bedrijven beginnen te investeren in crypto en dat kan een enorme cashflow naar de markt brengen.

Terwijl dat aan de gang is, heeft de prijs van Bitcoin deze week een nieuw record gevestigd, aangezien het zijn beste afsluiting van drie weken ooit liet zien.

In deze statistiek is het enorm positieve marktsentiment terug te zien. Daarnaast lijkt de prijsstijging een stuk gezonder te zijn dan in 2017. Er ontstaan ondersteuningszones waardoor de BTC koers trapsgewijs kan blijven stijgen. Daarnaast is de markt een stuk volwassener wat meer zekerheid geeft aan investeerders.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?