Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin prijs stijgt na aankondiging stimuleringsmaatregelen

De Bitcoin prijs steeg gisteren van $12.920 tot $13.600. Dit gebeurde kort na de verklaring van de Europese Centrale Bank over de stimuleringsmaatregelen.


Prijsstijging van 5% binnen 4 uur

De Bitcoin prijs steeg in vier uur tijd van $12.920 naar $13.600, wat een stijging van 5% is. De opwaartse trend viel samen met positieve ontwikkelingen van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook heeft het te maken met optimistische banencijfers uit de Verenigde Staten.

Echter, vandaag zien we dat de prijs weer gedaald is. Dit gebeurde nadat de Bank of America voorspelde dat een daling van 20% op de aandelenmarkt mogelijk is.


Bitcoin prijsstijging ondanks negatieve macrofactoren

Gedurende de afgelopen week heeft BTC zich voortdurend hersteld ondanks negatieve macro-factoren. De Amerikaanse aandelenmarkt vertoonde een scherpe daling. Daarnaast steeg het aantal COVID-19-gevallen in de VS en Europa sterk.

De perceptie van Bitcoin als een ‘safe haven’ wordt merkbaar sterker door de stijging van de institutionele vraag. Maar wanneer risicovolle activa, zoals aandelen, afnemen, kunnen ze indirecte druk uitoefenen op de Bitcoin prijs.

Gisteren, 29 oktober, vielen verschillende gebeurtenissen samen, waardoor de prijzen van ricovolle activa toenamen. Ten eerste zei de ECB dat ze kijken naar een nieuw stimuleringspakket in december. Ten tweede weerspiegelden Amerikaanse banencijfers de laagste wekelijkse claims sinds het begin van de pandemie.

Met een tweede stimuleringspakket in Europa worden twee dingen bereikt. Ten eerste zou het de aantrekkelijkheid van risicovolle activa in Europa enorm vergroten. Tegelijkertijd zou het druk uitoefenen op de VS om een hoognodige stimuleringsovereenkomst te sluiten.


Stimuleringspakket

De Amerikaanse president Donald Trump heeft duidelijk gemaakt dat er na de verkiezingen een stimuleringspakket zal komen. De VS bereidt zich nu voor op een stimuleringsovereenkomst in december.

De ECB zei dat ze alle mogelijkheden zou overwegen om de duurzaamheid van de economie te waarborgen. Dit komt ten goede aan Bitcoin, goud en aandelen, zoals blijkt uit de prijs van BTC. De ECB zei het volgende:

“De Raad van Bestuur zal de binnenkomende informatie zorgvuldig beoordelen. Inclusief de dynamiek van de pandemie, de vooruitzichten voor de uitrol van vaccins en de ontwikkelingen in de wisselkoers.”

Christine Lagarde, de president van de ECB, benadrukte ook dat de instelling prompt handelde toen de eerste golf van COVID-19 toesloeg. Ze liet doorschemeren dat er een tweede stimuleringsdeal zou kunnen komen en zei:

“Dat hebben we in het verleden gedaan: heel snel, heel gepast en heel heftig gereageerd, zouden sommigen zeggen. Dit was de reactie op de eerste golf die de economieën van Europa trof. We hebben het gedaan voor de eerste golf; we zullen het opnieuw doen voor de tweede golf.”


BTC voorkomt een daling naar $12.700

Toen de prijs van Bitcoin onder de $13.000 daalde, zeiden technische analisten dat BTC daarmee het risico loopt verder te dalen naar $12.700 en lager.

Het $13.000-niveau fungeerde als een sterk ondersteuningsgebied. Dat BTC het gebied met succes verdedigt, geeft aan dat er genoeg kopers zijn op dit moment. De vraag op de spotmarkt verdedigt Bitcoin tegen een verdere daling.

 

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC