Bitcoin Prijs Stijgt tot $11.700 – Dominantie bijna 70%

De Bitcoin begon vandaag zeer bullish nadat de BTC prijs vandaag met bijna $1.200 dollar is gestegen. Altcoins hebben het opnieuw zwaar.


Bitcoin (BTC) koers +10%

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $11.740 dollar. 24 uur geleden lag de BTC prijs nog rond de $10.700 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met bijna 10% is gestegen.

De flinke opwaartse beweging ligt sterk in contrast met de prijsactie van vorige week. Toen daalde de Bitcoin koers namelijk nog tot $9.400 dollar. Analisten begonnen al langzaam van een nieuwe bearmarket te spreken, maar niks blijkt minder waar vandaag.

 
Bitcoin koers stijgt
BTC / USD 7 daags

Door de nieuwe koersstijging van vandaag werden traders direct getriggerd om in te stappen. Dit omdat ze een nieuw hoogtepunt niet mis willen lopen. De prijsstijging van vandaag is namelijk een zeer bullish signaal.

 

Handelsoorlog zorgt voor BTC prijsstijging

Crypto analist Josh Rager vertelde eerder vandaag dat de volgende overheadweerstand rond de $11.470 dollar lag. “Als deze weerstand doorbroken wordt en de komende week boven dit niveau blijkt dan is dat een zeer bullish teken.”

Analist Max Keiser is nog veel optimistischer. In een bericht die Newsbit plaatste eerder vandaag is namelijk te lezen dat hij verwacht dat de BTC koers eind deze week de $15.000 dollar kan aantikken.

“Het vertrouwen in centrale overheden, centrale banken en gecentraliseerd, fiat-geld ligt op het laagste niveau sinds decennia,” tweette hij zaterdag, terwijl de spanningen in Hong Kong opliep en de Chinese yuan begon te dalen.

Investeerders uit China vrezen dat Amerika de lopende handelsoorlog opnieuw hadden opgevoerd, terwijl er steeds meer druk komt op de Chinese munt, welke op een dieptepunt werd verhandeld die een decennium lang niet gezien was. Deze politieke onrust lijkt een belangrijke factor te zijn voor de koersstijging van de Bitcoin.


Bitcoin dominantie blijft stijgen

De volatiliteit van de BTC zorgt ervoor dat altcoins steeds verder achter gaan lopen. De Bitcoin koers is bijna 10% gestegen vandaag en nu, pas langzaan, beginnen ook altcoins mee te profiteren. Zo is de Ethereum koers met ‘slechts’ 5,1% gestegen en de XRP prijs is met zo’n 3% gestegen.

Dat investeerders massaal in BTC stappen zorgt ervoor dat altcoins bloeden, zegt Newsbit analist Nick. Op het moment van schrijven ligt de BTC dominantie al rond de 67,8%, wat het hoogste punt is sinds april 2017.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken