jerome powell, fed
Bitcoin, Regulatie

Bitcoin stijgt na besluit van de Federale Reserve om rente onveranderd te laten

De prijs van Bitcoin vertoonde een positieve trend als reactie op het besluit van de Amerikaanse Federale Reserve om de rentetarieven te handhaven op het huidige niveau, wat overeenkomt met de algemene marktverwachtingen.

Het Federal Open Market Committee (FOMC) volgde de voorspellingen van de meeste analisten en besloot het belangrijkste federale fondsen tarief te behouden binnen de bandbreedte van 5,25%-5,50%. Dit besluit vormt de vierde keer dit jaar dat de Fed een pauze inlast in renteverhogingen, volgend op eerdere beslissingen om de rente ongewijzigd te laten in november, september en juni.

Amerikaanse centrale bank voorziet economische vertraging

De Amerikaanse Centrale Bank heeft in een verklaring aangegeven dat strakkere financiële en kredietomstandigheden voor huishoudens en bedrijven naar verwachting invloed zullen hebben op de economische groei, de arbeidsmarkt en de inflatie. Volgens de bank is de inflatie weliswaar afgenomen, maar blijven de prijsstijgingen aanzienlijk.

De bank voegde eraan toe: “Recente economische indicatoren wijzen op een vertraging in de groei van de economische activiteiten, na een sterke periode in het derde kwartaal. Hoewel de groei van de werkgelegenheid sinds het begin van het jaar wat is afgezwakt, blijft deze robuust, en de werkloosheid blijft laag.” Deze opmerkingen duiden op een gemengd beeld van de economische vooruitzichten.

Bitcoin koers stijgt na toespraak Federal Reserve voorzitter Powell

Direct na de toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, is de koers van Bitcoin gestegen. Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van Bitcoin $42.750, wat een stijging van bijna 4% ten opzichte van een dag eerder betekent.

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies wereldwijd heeft nu de $1,65 biljoen bereikt, wat een groei van 1,2% in de laatste 24 uur weerspiegelt.

Optimisme op de alle markten

De bredere financiële markten toonden een optimistische reactie op de recente aankondiging van de Federal Reserve. De belangrijkste aandelenindices sloten allemaal hoger. De Nasdaq zag een stijging van 0,6%, de S&P 500 registreerde een toename van 0,6% en de Dow Jones Industrial Average noteerde een stijging van 0,5%.

Handel €10.000 gratis en krijg 20 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd
Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten