Bitcoin

Bitcoin stijgt ten opzichte van Dollar nu Mnuchin 2e stimuluscheck belooft

Er zullen opnieuw stimulus cheques van $1.200 komen voor Amerikaanse inwoners, zegt Steven Mnuchin. Dit zorgt voor een dalende dollar koers en een stijgende Bitcoin prijs.


“Koop Bitcoin ongeacht wie de Amerikaanse verkiezingen wint”

Bitcoin kan deze week een prijsstijging meemaken doordat de Amerikaanse dollar-valuta-index zerzwakt. Ook adviseren analisten de Amerikaanse kiezers om BTC te kopen.

Uit gegevens bleek dat de dollar index voor een vierde dag op rij daalde. Dit gebeurde terwijl onderhandelingen over een nieuwe coronavirus stimuleringsovereenkomst in Washington werden voortgezet.

De dollar index en BTC hebben de afgelopen maanden een sterke omgekeerde correlatie laten zien. Een dalende Dollar koers zou er dus voor kunnen zorgend at de Bitcoin prijs gaat stijgen.


Een nieuw hulppakket

De daling van de Dollar index gebeurt op het moment dat de Senaat van de Verenigde Staten een nieuwe deal probeert te sluiten over een nieuw hulppakket. Dit nieuwe pakket zou een prijskaartje van maar liefst $2,5 biljoen kunnen hebben.

In een gesprek met FOX Business bevestigde de minister van Financiën, genaamd Steven Mnuchin, dat de besprekingen nog steeds aan de gang waren. Wel vertelde hij dat elke mogelijke deal een nieuwe ronde van $1.200 stimulans cheques omvatten. Hij zei het volgende:

“Het goede nieuws is dat we een overeenkomst hebben bereikt waarbij er directe betalingen zijn die vergelijkbaar zijn met die in het vorige pakket”.

Mnuchin vertelde dit een dag na het verhitte debat tussen president Donald Trump en kandidaat Joe Biden.

Amerikaanse dollar valuta index 3-maandsgrafiek – Bron: TradingView

Terwijl de spanningen opliepen, probeerde de populaire handelaar Tone Vays de aandacht van kijkers online te trekken. Hij stelde dat het drukken van geld, zoals dat waarmee stimuleringspakketten worden gefinancierd, de dollar zou blijven schaden. Ongeacht wie de controle over het Witte Huis overneemt.

“Het maakt niet uit wie er wint, ze blijven drukken, dus KOOP BITCOIN,” schreef Vays in een livechat terwijl het debat werd uitgezonden.

Bitcoin nieuws

Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?