Welke altcoin stijgt?
Altcoin, Bitcoin

Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show

Terwijl Bitcoin (BTC) opnieuw het cruciale niveau van $65.000 probeert te doorbreken, laten veel altcoins indrukwekkende stijgingen zien in de afgelopen 24 uur. In dit artikel bespreken we enkele opvallende altcoins van vandaag.

Shiba Inu (SHIB)

De eerste opvallende stijger is Shiba Inu (SHIB). Na Dogecoin (DOGE) is SHIB de grootste memecoin in de cryptosector. Na een forse correctie sinds maart lijkt SHIB nu weer op de weg naar herstel. De munt steeg in de afgelopen 24 uur met maar liefst 12%. Maar SHIB is niet de enige memecoin die het goed doet; ook tokens als WIF en PEPE laten sterke prestaties zien. De aanhoudende interesse in deze tokens toont aan dat memecoins nog steeds populair zijn onder investeerders.

Starknet (STRK)

De tweede grote stijger van vandaag is Starknet (STRK), een relatief onbekende token. Met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $880 miljoen bevindt Starknet zich net binnen de top 100 van grootste crypto-activa. Het zou echter niet verrassend zijn als Starknet in de toekomst hoger in deze ranglijst komt te staan. Wat maakt Starknet bijzonder?

Starknet is een van de vele layer-2 netwerken die zijn gebouwd op het Ethereum (ETH) netwerk. Het netwerk onderscheidt zich door het unieke gebruik van Zero-Knowledge Proofs, genaamd ZK-STARKs. Dit maakt Starknet veiliger en schaalbaarder dan veel andere layer-2 netwerken. Investeerders lijken deze waarde ook te erkennen, gezien de stijging van 13,5% in de afgelopen 24 uur.

Worldcoin (WLD)

De grootste winnaar van vandaag is echter het bekende, maar controversiële Worldcoin (WLD). Met een stijging van 17% is WLD de best presterende altcoin van de dag. Door deze stijging is de marktkapitalisatie van Worldcoin gestegen tot ongeveer $1 miljard.

Worldcoin is sinds de lancering regelmatig in het nieuws vanwege het revolutionaire project achter de token. Het protocol probeert een netwerk te creëren waarbij mensen hun identiteit kunnen verifiëren terwijl hun privacy gewaarborgd blijft. Een opvallende manier waarop dit gebeurt, is door het gebruik van de Orb, een klein apparaat dat gezichtsherkenningstechnologie toepast om ogen te scannen. Deze innovatieve, maar ook controversiële aanpak maakt Worldcoin een van de meest besproken projecten in de cryptowereld.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Avalanche Foundation lanceert $40 miljoen subsidieprogramma voor ontwikkelaars van L1-blockchains
Topanalist voorspelt enorme crash voor deze cryptomunt
Memecoin Popcat (POPCAT) schiet door het dak: Wat is het en waarom stijgt het zo hard?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen