Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Een belangrijke beleidsvergadering van de Federal Reserve vormt het middelpunt van een nieuwe handelsweek, waarin de Bitcoin prijs opnieuw veel volatiliteit kan laten zien. In dit artikel beschrijven we de factoren die bepalen waar de BTC koers de komende week heen kan gaan.
De aandelenmarkt steeg vorige week naar nieuwe recordhoogtes. Ondanks dat Bitcoin minder minder gecorreleerd lijkt aan de aandelenmarkt kunnen bewegingen op de macromarkten nog steeds van invloed zijn op cryptocurrencies.
Het opwaartse momentum zet zich vandaag voort. Echter, er heerst wel een onheilspellend gevoel over een aanstaande toespraak van de Amerikaanse Federal Reserve.
Investeerders wachtten op nieuws over inflatie. Eerder kwam er al naar buiten dat de inflatie op maximaal 4% zou kunnen liggen. Dit zou een perfecte aanleiding zijn om de prijzen van ‘safe haven assets’ zoals de Bitcoin te laten stijgen. Zeker in een omgeving die de Amerikaanse dollarindex al naar dieptepunten van twee jaar heeft gestuurd.
Het nieuws over de inflatie zal aanstaande donderdag uitgebracht worden door de voorzitter van de Fed, genaamd Jerome Powell.
In aanloop naar donderdag zien we dat de Aziatische markten flink zijn gestegen doordat er naar buiten kwam dat Washington het sociale medianetwerk WeChat niet zal blokeren.
De mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin is met 3% gestegen en bereikt daarmee een nieuwe recordhoogte. Volgens gegevens van BTC.com is de moeilijkheidsgraad maandag met 3,6% gestegen tot 18,17 biljoen.
Het nieuwe record suggereert dat de deelname van miners aan het netwerk sterker is dan ooit. De moeilijkheidsgraad past zich automatisch aan en is een essentieel kenmerk van Bitcoin als zelfregulerend geld.
Ondertussen is de hash rate de afgelopen zeven dagen met ongeveer 8% gedaald. Op dit moment ligt deze rond de 119 exahashes per seconde (EH / s).
Een belangrijke factor die we deze week in de gaten moeten houden is het vervallen van de Bitcoin opties. Op 28 augustus vervallen er namelijk 62.000 BTC aan opties.
Traditioneel oefenen dit soort momenten neerwaartse druk uit op de BTC-prijs, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Zo bleek de vervaldatum in juni, toen er voor bijna $1 miljard aan opties vervielen, geen enkele invloed te hebben op de prijs.
Als we kijken naar de Fear and Greed index dat zien we dat het sentiment van Bitcoin investeerders nog steeds “extreem hebzuchtig” is. De index staat bijna op een record qua hebzucht.
De Index gebruikt een reeks factoren om te meten of de markt toe is aan een correctie. De index geeft aan dat dit inderdaad het geval is. Al met al geven de genoemde factoren gemixte signalen deze week. BTC lijkt technisch gezien toe aan een correctie maar fundamenteel gezien kan de inflatie op de macromarkt de koers juist verder laten stijgen.
Volgens VanEck kan Donald Trump zonder hulp van het Congress een strategische Bitcoin-reserve in het leven roepen.
Bitcoin maakt een herstel door na een scherpe daling. Ontdek waarom een analist voorspelt dat de koers kan stijgen naar $178.000.
Crypto crash leidt tot recorduitstroom bij Bitcoin ETF’s, forse prijsdalingen en herstel. Bitcoin herstelt naar $98.500, altcoins tonen veerkracht.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
Bitcoin onder $100.000 na Powell’s toespraak: Ontdek waarom cryptomarkt fors daalde, met $800 miljoen liquidaties en verliezen voor XRP en ETH.