Bitcoin

Bitcoin verbreekt de correlatie met Amerikaanse aandelen

Bitcoin was gecorreleerd aan de Amerikaanse aandelenmarkt sinds maart, in goede en slechte tijden. Maar de samenhang verbrak afgelopen donderdag, toen de twee markten in tegengestelde richting begonnen te bewegen.


Coronavirus medicijn faalt bij testen

De Bitcoin koers lijkt richting de $8000 te stijgen. De grote stijging van de afgelopen dagen was opmerkelijk te noemen. De prijs kwam boven de cruciale weerstandsniveaus uit, wat wijst op een een bull run op de korte termijn.

De traditionele aandelenmarkt liet daarentegen geen prijsstijging zien. De Dow Jones sloot donderdag slechts 0,2% hoger. Andere Amerikaanse topindexen, de S&P 500 en de Nasdaq Composite, daalden zelfs met respectievelijk 0,1 en 0,75 procent.

De daling van de Amerikaanse aandelenmarkt was een gevolg van een bericht uit de Financial Times. Hierin werd gemeld dat ‘Remdesivir’, een medicijn dat door ‘Gilead Sciences’ werd getest als een potentieel vaccin tegen het nieuwe coronavirus, was geflopt tijdens klinische onderzoeken. De mediamagnaat liet een gelekt rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie zien waarin het falen van het medicijn werd besproken.

Veel investeerders hoopten dat met een coronavirus vaccin de wereldeconomie een V-vormig herstel zou laten zien. Maar tot nu toe hebben alleen de stimuleringspakketten de Amerikaanse aandelen geholpen te herstellen. Dit is een kunstmatige stijging die op elk moment zou kunnen falen. Hierdoor blijft de VS midden in een crisis.

De prijsstijging van Bitcoin op donderdag ten opzichte van de aandelenmarkt toont enigszins aan dat de cryptomunt zijn kenmerken van safe haven asset terug aan het winnen is. Analist Joel Kruger plaatste een interessante animatie die liet zien hoe Bitcoin samen met Goud bewoog toen andere traditionele aandelen daalden. Hij tweette:


Bloomberg dekking op Bitcoin

Ook McGlone, een onderzoeker die geassocieerd is met Bloomberg, vertelt dat Bitcoin niet meer gecorreleerd is aan de traditionele aandelenmarkt. Hij merkte op dat zowel Bitcoin als Goud zich in een bull-fase bevinden. Ze zullen gaan profiteren van de voortdurende stimuleringsprogramma’s van centrale banken. Hij zei:

“Dit jaar zal Bitcoin de overgang van een risico-asset naar de marktversie van goud gaan bevestigen. Althans, naar onze mening.”

Ondertussen gaat de Bitcoin halving over ongeveer 18 dagen plaatsvinden. Veel analisten zeggen dat de verlaging van het aanbod de Bitcoin-prijs verder naar boven gaat duwen. Sommigen voorspellen zelfs dat het in 2021 een prijs van $100.000 kan bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom