Bitcoin

Bitcoin viraal op Chinese Twitter na beste dag in maanden

29 april was ongetwijfeld één van de beste dagen in maanden voor de Bitcoin. Door de enorme prijsstijging ging de munt onverwacht viraal op de ‘Chinese Twitter’ genaamd Weibo.


Bitcoin begint een trend op het ‘Chinese Twitter’

Op 29 april brak de grootste cryptomunt zijn consolidatiepatroon. De prijs steeg zelfs even tot boven de $9500, wat meer een prijsstijging van meer dan 20% was in 1 dag. Dit was zo onverwacht dat het ervoor zorgde dat Bitcoin kort viraal ging op Weibo, wat sommigen het ‘Chinese Twitter’ noemen.

Volgens Samson Mow, de CSO van Blockstream, explodeerde de Chinese term voor “BTC” (比特 币) onlangs op Weibo. Dit gebeurde kort nadat de Chinese term voor “Bitcoin halvering” vorige week een vergelijkbare stijging in zoekopdrachten zag. Dit duidt dus op een grotere hype voor de munt.

Op 29 april was de zoekterm ‘Bitcoin’ de 19e meest populaire term op de trending pagina. Er waren honderdduizenden opmerkingen over de munt op een platform met meer dan 400 miljoen gebruikers.

NewsBTC deed onderzoek naar de reden achter de populariteit van de zoekterm ‘Bitcoin’ (比特 币). Ze ontdekten de reden waarom het Chinese publiek zo’n grote interesse in de cryptocurrency toonde. Weinig verrassend is het te wijten aan de extreme prijsstijging van de afgelopen twee dagen.

BTC ziet niet alleen in China een enorme stijging in populariteit. Gegevens van Google Trends tonen namelijk aan dat de wereldwijde zoekinteresse in de termen, “Koop Bitcoin” en “wat is Bitcoin”, de afgelopen weken flink is gestegen.


Aankomende halving

Dat “比特 币” trending begint te worden op één van de sociale mediaplatforms van China is op zichzelf al een goed teken. Maar de algehele trend dat Bitcoin steeds populairder wordt onder normale en institutionele investeerders is een goed voorteken voor de cryptomarkt als geheel.

In minder dan twee weken tijd, zal de halvering van de beloning van Bitcoin eindelijk plaatsvinden. Deze halving zal het inflatiepercentage van BTC laten dalen met 50%. Hierdoor zal het aantal munten dat kan worden verkocht door mining bedrijven afnemen.

Als je dit koppelt aan een instroom van koopactiviteit die wordt veroorzaakt door de recente prijsactie, heb je gelijktijdig minder aanbod en meer vraag. Theoretisch zou dit moeten resulteren in een verhoging van de Bitcoin prijs.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom