Bitcoin

Bitcoin wordt een steeds minder risicovolle investering

10 jaar geleden bracht het investeren van geld in Bitcoin enorm veel onzekerheid met zich mee. Echter, nu brengt het kopen van de munt beduidend minder risico met zich mee, vertelt Novogratz.


Investeren in BTC is minder risicovol

Bitcoin heeft in dit decennium veel bekendheid verworven. Grote institutionele instellingen als MicroStrategy en Grayscale zijn onlangs zelfs begonnen met grote sommen geld in de munt te investeren. Dit heeft ervoor gezorgd dat het investeren in BTC een stuk minder risicovol is geworden. Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, vertelt dat Bitcoin nu een bekend financieel middel is die niet meer zal verdwijnen.

“Als we kijken naar het risico, dan is BTC vandaag een stuk minder riskant dan ooit tevoren”, zei Novogratz in een tweet. “Elke dag wordt het minder riskant om in de munt te investeren.”

Wat Novogratz zegt lijkt inderdaad waar te zijn. Wanneer het moment daar is dat grote instellingen durven te investeren in een bepaalde activa, dan moet het geen enorme gok meer zijn. Bitcoin is hier om te blijven en dat wordt met de dag duidelijker.


Bitcoin betreedt de mainstream

MicroStrategy en Grayscale zijn niet de enige grote instellingen die enorme aantallen Bitcoins hebben gekocht. Zo heeft Square, het bedrijf van Twitter-CEO Jack Dorsey ook $50 miljoen aan BItcoin gekocht. Ook Miljardair Paul Tudor Jones is positief over BTC en vergelijkt het met een vroege investering in Apple.

Met zijn reguliere betrokkenheid, inclusief de traditionele handelsproducten die eromheen worden gebouwd, is Bitcoin tegenwoordig veel gemakkelijker te krijgen dan het ooit was, ook voor grote handelaren. Hoewel het oorspronkelijk was ontworpen als een alternatieve vorm van valuta, heeft Bitcoin de laatste jaren meer aan populariteit gewonnen als opslag van waarde en investeringsoptie.

“Ik denk niet dat Bitcoin de komende vijf jaar zal worden gebruikt als transactionele valuta”, zei Novogratz in een interview met Bloomberg TV. “Bitcoin wordt gebruikt als een opslagplaats voor waarde.”

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?