Bitcoin,, Trending

Bitcoin’s risico houdt vrouwen op afstand

Bitcoin (BTC) is minder populair bij vrouwen omdat ze minder geïnteresseerd zijn in risicovolle investeringen zegt Miss Finland.


Vrouwen zijn risico bewuster

5 september voerde onder meer winnaar van Miss Universe Finland 2015, Rosa-Maria Ryyti een Twitter-discussie. De crypto fanate gaf aan dat handelen in Bitcoin aantrekkelijker is voor mannen door het risico van de handel.

Ze reageerde op een vraag van analist en Cointelegraph-medewerker, Filb Filb, die volgers vroeg waarom de Bitcoin-community overwegend mannelijk was. Haar antwoord was:

“Vrouwen zijn over het algemeen risicobewuster en kiezen vaak voor een ‘trage en stabiele ’beleggingsstrategie,” schreef Ryyti en voegde eraan toe:

“De huidige algemene perceptie van Bitcoin in de algemene media maakt het nog minder waarschijnlijk voor de gemiddelde vrouw (en man) om mee te doen.”


Verandert crypto het genderevenwicht?

Momenteel beschikbare gegevens suggereren dat ongeveer 90% van Bitcoin-gebruikers mannelijk is. Dit fenomeen heeft vaak tot discussie geleid, waardoor er specifieke plannen zijn bedacht om de betrokkenheid van vrouwen te vergroten.

Echter een tegensprekend rapport suggereerde de volgende maand dat van alle cryptohouders in Europa maar liefst 20% vrouw is.

Verder kwam in Juni naar voren dat minder dan 5% van de Github berichten met betrekking tot cryptocurrency-code afkomstig zijn van vrouwen.

Ryyti zelf is recenter bekend geworden door eerder dit jaar deel te nemen aan het Bitning Torch-transactie-relais van Lightning Torch.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?