Newsbit

Woman

Minder dan 5% van alle crypto code op Github is gemaakt door vrouwen

Woman

Wanneer er wordt gekeken naar de top 100 van crypto-projecten op Github, hebben vrouwen minder dan 5% van de code hiervan geschreven.


Meer dan een miljoen code-commits

Om het onderzoek te ondersteunen, heeft de onderzoeker meer dan een miljoen (1.026.804) code-commits verzameld om te analyseren.
Hieruit bleek dat van deze 1.026.804 commits 691.134 zijn geschreven door mannen. Slechts 47.678 commits zijn geschreven door vrouwen, en de overgebleven 287.992 zijn geschreven door iemand met een naam die van beide geslachten zou kunnen zijn.

De onderzoeker concludeerde dat twee derde van alle commits zijn geschreven door mannen. En ongeveer 5% door vrouwen. Van de overige 28% kon het geslacht niet worden vastgesteld.


13 keer meer commits

Het blijft hier echter niet bij. Uit de resultaten blijkt dat ontwikkelaars met een mannelijke naam 13 keer meer code-commits ontwikkelen dan ontwikkelaars met een vrouwelijke naam.


Mannelijke ontwikkelaars

Hiermee wordt er een duidelijk beeld geschetst van een veld dat wordt gedomineerd door mannelijke ontwikkelaars. Helaas is het nog niet volledig duidelijk wat de oorzaken zijn van dit soort genderongelijkheid, of welke stappen de industrie zou kunnen nemen om meer vrouwen aan te trekken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top