bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving

Op 20 april vond de langverwachte Bitcoin halving plaats, waarbij de beloning per gemijnd blok gehalveerd werd van 6,25 naar 3,125 BTC. Deze verandering heeft een grote impact omdat het de dagelijkse toevoer van nieuwe Bitcoin tot ongeveer 30 miljoen dollar verlaagt, wat aanzienlijk minder is dan voor de halvering.

Analisten bij de crypto-exchange Bitfinex schatten dat de vraag naar Bitcoin tot vijf keer groter kan zijn dan de nieuwe dagelijkse aanvoer. Ze wijten dit voornamelijk aan de sterke instroom in op Spot gebaseerde exchange traded funds (ETF’s). Momenteel bedraagt de gemiddelde dagelijkse netto instroom in deze ETF’s meer dan 150 miljoen dollar.

De analisten voorspellen dat de afname van de dagelijkse toevoer kan leiden tot een knelpunt in de beschikbaarheid van Bitcoin, waardoor de prijs kan stijgen. Dit scenario is vooral aannemelijk als de vraag naar Bitcoin hoog blijft.

Volgens Bitfinex zien we, naast de voortdurende instroom in ETF’s, ook een toenemende trend van beleggers die hun coins direct opslaan in persoonlijke wallets. Dit kan het aanbod van BTC verder verminderen, wat extra druk kan zetten op de prijsstijging.

Een Bitcoin koers van $110.000

De vooruitzichten voor de Bitcoin-prijs zijn positief. Ook de bekende econoom Henrik Zeberg voorspelt een aanzienlijke stijging in de waarde van Bitcoin. In zijn recente analyse op Trade Gate Hub benadrukt hij het belang van de Relative Strength Index (RSI), een technische indicator die het momentum meet. Volgens Zeberg begint Bitcoin vaak aan een periode van parabolische groei wanneer de maandelijkse RSI boven de 70 komt.

Op basis van deze indicator voorspelt Zeberg dat Bitcoin in augustus mogelijk de grens van $100.000 zal passeren, met de mogelijkheid om zelfs verder te stijgen tot tussen de $110.000 en $115.000. “Dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe bullrun, maar een pauze kan nodig zijn na het bereiken van deze toppen,” verklaart Zeberg. Hij sluit zelfs niet uit dat in een zeer gunstig scenario de prijs kan stijgen tot wel $250.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten