Telegram
Altcoin, Toncoin

Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps

Het blockchainplatform The Open Network (TON), dat verbonden is aan Telegram, heeft opnieuw een grote financiële boost ontvangen.

De cryptobeurs Bitget kondigde op 18 september aan dat het $30 miljoen investeert in de TON-blockchain om de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en Play-to-Earn (P2E) games op Telegram verder te stimuleren.

Focus ligt op populaire games

De investering richt zich vooral op populaire games zoals Hamster Kombat en Notcoin. Beide bedrijven, Bitget en Foresight Ventures, kopen Toncoin (TON), een utility-token dat de werking van DApps binnen het TON-ecosysteem ondersteunt. Ze hopen hiermee een grotere invloed te krijgen op de verdere ontwikkeling en het bestuur van het blockchainproject.

Gracy Chen, CEO van Bitget, ziet de samenwerking als een belangrijke stap in de toekomst van de cryptomarkt: “Onze expertise in crypto-infrastructuur, gecombineerd met de gedecentraliseerde technologie van TON, biedt ons de kans om innovatieve producten te ontwikkelen en de adoptie van DApps te versnellen.”

Enorme groei van TON-blockchain sinds Mini Apps

Sinds de introductie van Telegram Mini Apps in 2023 heeft de TON-blockchain enorme groei doorgemaakt. Volgens data van DefiLlama is de totale waarde die momenteel in TON-projecten is vergrendeld $403,5 miljoen, wat een stijging van 2.700% betekent ten opzichte van januari.

Forest Bai, medeoprichter en CEO van Foresight Ventures, beschouwt het TON-ecosysteem als één van de grootste groeikansen op de cryptomarkt. “Er zijn nu meer dan 1.000 DApps binnen het TON-ecosysteem, met miljoenen gebruikers. We willen deze ontwikkeling blijven ondersteunen met investeringen, incubatie en marketing.”

Ook groeit Bitget zelf snel

Bitget zelf groeit ook snel. Op 18 september bereikte de cryptobeurs een mijlpaal van 45 miljoen gebruikers wereldwijd, wat bijna een verdubbeling is in de afgelopen 12 maanden. Volgens CoinGecko behoort Bitget nu tot de top vier cryptobeurzen qua handelsvolume, met een dagelijks volume van $1,5 miljard.

De groei van Bitget wordt mede gedreven door de vraag naar innovatieve projecten zoals die op het TON-platform. Het bedrijf verwacht dat deze trend in 2024 zal doorzetten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Top 3 cryptomunten van de week: Bitcoin stijgt, maar deze altcoins presteren nog véél beter
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins