Stablecoins
Stablecoin

BitGo lanceert USDS: een nieuwe stablecoin

BitGo, een cryptovalutabewaarder met steun van Goldman Sachs, zet een belangrijke stap in de cryptowereld door de introductie van een nieuwe stablecoin, USDS.

Deze stablecoin, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, wordt in januari 2025 gelanceerd en is bedoeld om de concurrentie aan te gaan met gevestigde spelers zoals Tether (USDT) en Circle’s USDC.

Wat maakt USDS uniek?

BitGo’s USDS onderscheidt zich door een innovatieve benadering van inkomstenverdeling. Terwijl traditionele stablecoins rente verdienen op hun reserves, waarbij de meeste inkomsten naar de uitgever gaan, deelt BitGo tot 98% van deze inkomsten met de netwerkdeelnemers. Dit zorgt voor een meer inclusief ecosysteem waarin exchanges, liquiditeitsverschaffers en andere instellingen beloond worden voor hun betrokkenheid.

Veiligheid en regelgeving

USDS wordt uitgegeven door de BitGo New York Trust Company, een gereguleerd trustbedrijf dat in 2021 is opgericht. De stablecoin wordt gesteund door kortlopende schatkistpapier, overnight repo’s en contanten, wat extra veiligheid biedt aan gebruikers.

Minten en verbranden zonder kosten

Een opvallend kenmerk van USDS is dat gekwalificeerde gebruikers de mogelijkheid krijgen om zonder kosten USDS te minten en te verbranden. Ze kunnen USDS omzetten naar USD, USDC of USDT, wat zorgt voor meer flexibiliteit en gebruiksgemak binnen het ecosysteem.

Toekomstige groei van het stablecoin-ecosysteem

BitGo is vastberaden om niet alleen met andere stablecoins te concurreren, maar vooral de groei van het hele ecosysteem te stimuleren. Het bedrijf blijft neutraal in de markt en wil bijdragen aan bredere acceptatie en adoptie van stablecoins.

Met deze lancering staat BitGo klaar om de stablecoin-markt te hervormen en biedt het nieuwe kansen voor deelnemers in het ecosysteem.

Stablecoin nieuws

BNB Chain lanceert gasloze stablecoin-transacties: Goedkoper en sneller betalen met crypto
USDC komt naar Sui-netwerk: Stablecoin breidt uit naar 15+ blockchains
Amerikaanse staat Wyoming wil eigen stablecoin lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins