Bitcoin

BitMEX ontkent beschuldigingen en laat Crypto handel doorgaan

In een blogpost die donderdagmiddag werd gepubliceerd, haalde BitMEX uit naar beschuldigingen die de Commodity Futures Trading Commission en het ministerie van Justitie.


BitMEX is jarenlang gewaarschuwd

In een verklaring beweerde BitMEX dat “Vanaf onze begindagen als start-up hebben we altijd geprobeerd om te voldoen aan de toepasselijke Amerikaanse wetten, zoals die wetten destijds werden begrepen en gebaseerd op beschikbare richtlijnen.”

Wat precies die toepasselijke Amerikaanse wetten zijn, zal waarschijnlijk centraal staan in de zaak. Bitmex heeft lang volgehouden dat het geen klanten in de VS bedient, hoewel anderen vertellen dat dit een leugen is. De zaak van de CFTC berust op het feit dat Bitmex zich niet bij de commissie heeft geregistreerd als een derivatenbeurs in de VS.

De DOJ stelt daarentegen dat Bitmex opzettelijk heeft nagelaten om de Know Your Customer en en anti-witwasprogramma’s te implementeren, in strijd met de Bankgeheimhoudingswet. Zowel de DFTC en het ministerie van jusitie beweren dat Bitmex jarenlang had gewaarschuwd dat hun activiteiten illegaal waren.

In het bericht waarin de exchange de aantijgingen ontkende, verzekerde het zijn gebruikers dat de handel gewoon doorgaat. Dit ondanks het feit dat de MvJ eerder op de dag minstens één van Bitmex ‘oprichters, Samuel Reed, arresteerde.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving