Exchange

BitMEX verandert leiders na strafrechtelijke vervolging

BitMEX, de exploitant van de gelijknamige cryptocurrencyderivaten-exchange heeft bekend gemaakt dat zijn top leiderschap zal worden verandert. Dit word bekend gemaakt kort nadat de oprichters beschuldigd zijn van het niet voorkomen van witwaspraktijken en van het illegaal exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform.


Vervanging medeoprichters

Een aantal veranderingen zijn direct ingegaan. Zo zijn de 3 medeoprichters die in de zaak aangeklaagd niet meer actief in leidinggevende functies. Het zou hierbij gaan om Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed. Een vierde leidinggevende, genaamd Greg Dwyer, zal tevens afscheid gaan nemen in zijn rol als hoofd bedrijfsontwikkeling. Dit maakte 100x Group bekend, de operator van onder andere BitMEX.


Wie gaat ze vervangen?

Inmiddels heeft 100x Group ook een nieuwe interim-CEO aangekondigd waarmee Arthur Hayes vervangen zal gaan worden. Vivien Khoo is de interim-CEO waar het hier over gaat. Khoo heeft zich bij 100x Group al bewezen, want het was voor hen één van de belangrijkste operationele operators. Khoo werkt sinds 2019 al voor het bedrijf en werkte daarvoor als managing director voor de regio Asia-Pasific bij Goldman Sachs. Ook heeft ze een achtergrond bij de Hong Kong Securities and Futures Commission. Hierdoor lijkt Khoo op papier de perfecte opvolger van Hayes.

Hiernaast zal ook Ben Raddclyffe gaan werken voor BitMEX. Hij zal naar verluidt diverse verantwoordelijkheden op zich gaan nemen voor onder andere de afhandeling van klantrelaties en het toezicht op financiële producten. Ook Raddclyffe heeft een uitgebreid verleden, zo heeft hij namelijk 20 jaar lang ervaring in financiën en handel bij de Deutsche Bank (DB), bij Tower Research Capital en bij UBS.


Voortzetten groei & ontwikkeling

Volgens de voorzitter van 100x Group, David Wong, verkeert het nieuwe leiderschap in een goede positie om de groei en de ontwikkeling van de gehele 100x Group voort te zetten. Dit is inclusief de voltooiing van het gebruikersverificatieprogramma van BitMEX, die momenteel nog in ontwikkeling is.

Alhoewel het jammer is dat de recentelijke ontwikkelingen plaatsgevonden hebben, is het volgens 100x Group ‘business as usual’ om dit soort ingrijpende acties te moeten verrichten.

Het is nog onbekend wat dit gaat doen voor het vertrouwen van de cryptoderivaten-exchange. Onlangs haalde investeerders al $420 miljoen (ruim €357 miljoen) van de cryptoderivaten-exchange af. Dit suggereert dat het vertrouwen in de exchange aanzienlijk gedaald is.