Bitcoin

Investeerders halen $420 miljoen aan Bitcoin af van BitMEX

Investeerders halen massaal hun Bitcoin af van de crypto exchange BitMEX. Dit terwijl het blijft bedrijf belooft dat de aanklachten van de CFTC onwaar zijn.


$420 miljoen aan Bitcoin opgenomen

De enorme uittocht van BTC tokens van BitMEX begon toen er naar buiten kwam dat er een reeks aanklachten waren ingediend door de CFTC en de ministerie van justitie.

Cijfers van het analysebedrijf Glassnode laten zien dat er een enorm bedrag aan Bitcoin is opgenomen. Er zijn namelijk bijna 40.000 BTC opgenomen, ter waarde van $420 miljoen.

Glassnode kondigde eerder aan dat ongeveer 23.200 BTC, ter waarde van $243 miljoen, in één uur tijd van de BitMEX exchange werd gehaald. Dat is de grootste uitstroom die we ooit gezien hebben.


Het BitMEX schandaal

Het aantal BTC wat van de exchange werd gehaald was groot maar de 40k BTC is nog geen 20% van het aantal Bitcoin dat op de exchange vastgehouden werd. Volgens Glassnode hield BitMEX ongeveer 170.000 Bitcoin vast, ter waarde van $1,8 miljard dollar.

Verder hebben de openstaande posities op Bitcoin-futurescontracten op BitMEX een klap van 20% gekregen.

De oprichters van de exchange, Arthur Hayes, Benjamin Delo en Samuel Reed, evenals Gregory Dwyer werden aangeklaagd op beschuldiging van schending van de Bank Secrecy Act door het niet implementeren van adequate anti-witwas-bepalingen. Reed werd in Massachusetts gearresteerd.

De aanklagers hebben BitMEX-leidinggevenden er donderdag beschuldigd van samenzwering om de Bank Secrecy Act te schenden door geen adequaat anti-witwasprogramma te implementeren.

De Commodity Futures Trading Commission beschuldigde in een civiele klacht dat Hayes, Delo en Reed, evenals vijf entiteiten, BitMEX exploiteerden als een niet-geregistreerd handelsplatform en ook geen antiwitwasprocedures hadden geïmplementeerd.

BitMEX ontkende de beschuldigingen in een blogpost van donderdag en beloofde zich krachtig te verdedigen tegen de beschuldigingen in de rechtbank.

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?