Bitvavo

Bitvavo introduceert 10 nieuwe USDC handelsparen met extreem lage fees

De crypto exchange Bitvavo heeft onlangs de introductie van tien nieuwe handelsparen voor USD Coin (USDC) aangekondigd. Met handelskosten van 0,05% of lager probeert Bitvavo zich te positioneren als een van de meest kostenefficiënte platforms in de markt.

De nieuwe handelsparen omvatten enkele van de grootste namen in de cryptowereld, zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Solana (SOL), en Ripple (XRP). Daarnaast zijn er paren met de memecoins Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB). Ook zien Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), en het kunstmatige intelligentie (AI) project Artificial Superintelligence Alliance (FET), voorheen bekend als Fetch.AI, nieuwe USDC-handelsparen.

Op dit moment zijn de USDC-paren alleen beschikbaar via de ‘Pro Mode’-interface, die toegankelijk is op zowel de mobiele als desktopversie van de Bitvavo-website. Deze Pro Mode stelt ervaren handelaren in staat om optimaal gebruik te maken van de nieuwe paren. Bitvavo is echter bezig met de uitbreiding van deze functionaliteit naar de algemene Bitvavo-app, zodat een bredere gebruikersbasis kan profiteren van de nieuwe handelsmogelijkheden.

Circle verkrijgt als eerste MiCa vergunning

De aankondiging van Bitvavo komt kort nadat Circle, de uitgever van de USDC stablecoin, als eerste een Europese Markets in Crypto Assets (MiCA) vergunning verkreeg. Deze wet, die op 30 juni in werking trad, introduceert nieuwe regels voor stablecoins. Slechts twee dagen na de invoering ontving Circle als eerste een vergunning onder deze nieuwe regelgeving. Met een Electronic Money Institution (EMI) licentie kan Circle nu elektronisch geld uitgeven, zoals op dollar- en euro-gebaseerde stablecoins, en betalingsdiensten aanbieden.

Dankzij deze licentie kan Circle zijn marktaandeel in de Europese Unie, met 450 miljoen inwoners, uitbreiden. Voordat de MiCA-regels van kracht werden, hadden sommige crypto exchanges in Europa al stablecoins, waaronder Tether’s USDT, van hun lijst gehaald. Circle kan nu legaal USDC en EURC uitgeven binnen de EU.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitvavo nieuws

Bitvavo heeft dit jaar al 120 nieuwe crypto’s toegevoegd – Welke zijn de moeite waard?
Bitvavo breidt uit naar Spanje met officiële registratie bij centrale bank
Bitvavo voegt 4 nieuwe crypto’s toe & Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?