blackrock
Bitcoin

BlackRock past Spot Bitcoin ETF aan om verbeterde toegang voor banken

BlackRock claimt in een verklaring dat het nieuwe ETF-model “superieure weerstand” biedt tegen manipulatie van de markt als het om Bitcoin gaat. Marktmanipulatie is lange tijd een reden geweest voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om aanvragen af te wijzen.

Zes medewerkers van BlackRock en drie van NASDAQ kwamen op 28 oktober samen met de SEC om het nieuwe voorstel te bespreken.

Game-changer voor Wall Street op het gebied van Bitcoin?

Als het nieuwe model van BlackRock wordt goedgekeurd, dan kan dat voor een zogenaamde “game-changer” zorgen binnen de financiële industrie.

Op dit moment is het Wall Street banken namelijk nog niet toegestaan om Bitcoin om hun balansen aan te houden, waar voor biljoenen dollars aan assets op staan. Onder het nieuwe model van BlackRock zouden grote banken de mogelijkheid krijgen om cash over te maken naar hun broker-dealer, die hier vervolgens Bitcoin van koopt en deze onderbrengt bij de beheerpartij van de ETF, wat in het geval van BlackRock Coinbase Custody betekent.

Verder zou dit model weerstand bieden tegen marktmanipulatie, de bescherming voor investeerders naar een hoger niveau tillen, de transactiekosten verlagen en simpliciteit en harmonisatie brengen in het Bitcoin ETF-ecosysteem.

Derde ontmoeting van BlackRock met de SEC

Het is ondertussen al de derde keer dat een delegatie van BlackRock samenkomt met de SEC om de lancering van de Spot Bitcoin ETF te bespreken.

Dat is ook de ETF-experts van Bloomberg niet ontgaan. “Jeetje, de SEC is drukker met de Spot Bitcoin ETF dan de elven van de kerstman met de feestdagen”, aldus Eric Balchunas op Twitter.

De SEC MOET voor 15 januari een beslissing nemen over de aanvraag van BlackRock. Mochten ze op dat moment weer voor uitstel kiezen, dan komt de laatste deadline op 15 maart 2024 te liggen.

Veel analisten verwachten dat we voor 15 januari 2024 nieuws krijgen over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock en veel andere partijen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13