Blockchain Nieuws

Blockchain.com lanceert eigen Visa Card

De financiële crypto-dienstverlener Blockchain.com heeft zijn eigen ‘Blockchain.com Visa Card’ gelanceerd. Deze nieuwe betaalkaart maakt gebruik van het Visa-netwerk, maar word via het kaartuitgifteplatform van Marqeta beheerd. 

Grote wachtlijst voor nieuwe betaalpas

Er waren naar verluidt al ruim 50.000 aanmeldingen voor de wachtlijst van de nieuwe betaalkaart, terwijl hij in eerste instantie alleen in de VS wordt uitgegeven. Later zal dit wel in meer rechtsgebieden gebeuren.

Gebruikers kunnen kiezen om of crypto of ‘regulier’ geld te gebruiken voor de betaalpas en krijgen een cashback van 1% overal waar ze de pas gebruiken.

Door het netwerk van Visa in te zetten via het platform van Marqeta, biedt de Blockchain.com Visa Card geen aanmeldingskosten, kosten voor kaartuitgifte of jaarlijkse kosten. Marqeta’s ‘Just-in-Time Funding’-functie stelt Blockchain.com-gebruikers in staat om te besteden van hun beschikbare crypto-saldo en de transactie in fiat te betalen. Iedere Blockchain.com Visa-kaart wordt gekoppeld aan een geverifieerd Blockchain.com-account. Klanten kunnen zowel online als fysieke goederen en diensten betalen met hun crypto- of fiat-saldo bij iedere Amerikaanse handelaar die Visa-betaalpassen accepteert. Dit komt neer op duizenden handelaren.

Toegankelijk maken van crypto voor zoveel mogelijk mensen

Met de lancering van deze kaart, neemt Blockchain.com de volgende stap in het toegankelijk maken van crypto voor zoveel mogelijk mensen.

Volgens een studie van Marqeta, genaamd Marqeta’s State of Money Movement 2022, bezitten 38% van de Amerikaanse consumenten inmiddels ten minste 1 cryptocurrency. Ook werd de groeiende behoefte benadrukt om crypto-gebruik in alledaagse scenario’s mogelijk te maken.

Bijna alle eigenaren van cryptocurrency die werden ondervraagd (93%) zeiden dat ze het als een actief aanhouden. Echter is er een aanzienlijke vraag van consumenten om het meer als valuta voor uitwisseling te gebruiken, waarbij meer dan 75% van de consumenten die wereldwijd werden ondervraagd (82%) heeft verklaard dat ze geïnteresseerd zouden zijn in een debetkaart van hun cryptocurrency-exchange om cryptocurrency te gebruiken voor het doen van dagelijkse aankopen.

Blockchain nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten