Web3game
Blockchain

Blockchain-games blijven achter bij verwachtingen ondanks aanzienlijke fondsenwerving

Gamen blijft een integraal onderdeel van Web3, maar ondanks aanzienlijke fondsenwerving voor lanceringen, blijkt de slechte gameplay een teleurstellende kant van blockchain-gebaseerde games te zijn.

Sommige games maken beloftes niet waar

Kori Leon, de mede-oprichter van het op TON gebaseerde gaming-ecosysteem Pixelverse, gelooft dat sommige games hun beloften niet hebben waargemaakt. Volgens Kori hebben sommige Web3-gamingprojecten, ondanks het verkrijgen van veel steun en financiering, geen spelers kunnen aantrekken.

Kori verklaarde het volgende: “De huidige staat van gaming is teleurstellend. Ondanks aanzienlijke fondsenwerving voor zogenaamd AAA-games, hebben recente lanceringen, zwaar gesteund door durfkapitaal tegen hoge waarderingen, slechte gameplay opgeleverd. Hierdoor konden ze geen spelers aantrekken die verder gingen dan degenen die speculeerden op in-game activawaarden.”

Kori benadrukte het belang van het bouwen van communities voor Web3-projecten. “Om het ecosysteem te laten floreren, is het cruciaal dat projecten zich richten op wat ze succesvol maakt: community, cultuur en distributie,” legde hij uit.

Pixelverse, dat erin slaagde om in juni 50 miljoen spelers te trekken naar zijn Telegram-minigame Pixeltap, kiest een andere aanpak. Volgens Kori willen ze een sterke gebruikersbasis opbouwen zonder “onrealistische beloften” te doen. Kori zei dat hun aankomende infrastructuur en nieuwe games een meer AAA-ervaring zullen bieden, maar benadrukte dat het project al de basis heeft gelegd voor distributie en community-building. Hij gelooft dat dit Pixelverse positioneert voor “eindeloze mogelijkheden”.

Gamen blijft manier om nieuwe gebruikers aan te trekken voor Web3

Randy Wasinger, oprichter en CEO van CryptoSlam, verklaarde dat gamen een manier blijft voor Web3 om nieuwe gebruikers aan te trekken. Hij zei: “Ik ben er absoluut van overtuigd dat gamen een cruciaal onboarding-mechanisme is voor Web3. Ik wacht nog steeds op die geweldige game die niet een paar honderd of een paar duizend nieuwe mensen aantrekt, maar miljoenen en miljoenen mensen. Ik denk dat dat mogelijk is. Ik zal daar zelfs op inzetten en zeggen dat het onvermijdelijk is.”

Wasinger merkte ook op dat er enorm veel kapitaal is geïnvesteerd in Web3-games, maar hij gelooft dat de beste games “lange softwareontwikkelingscycli vereisen”. Hij hoopt dat gaming-gerichte blockchains zoals Immutable, Ronin en Mythos die geweldige game zullen opleveren. “Ik ben optimistisch dat we van nog een of alle van die grote protocollen die baanbrekende softwaretitels zullen zien die de massa aanspreken en nieuwe mensen aantrekken. Maar het kost gewoon tijd,” voegde Wasinger toe.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?