Bitcoin

Bloomberg: Bitcoin stabiliseert zich rond 6x de prijs van goud

Bloomberg suggereert dat de prijs van Bitcoin zich stabiliseert rond zes keer de prijs van goud. Daarnaast beweert het dat BTC nog altijd ondergewaardeerd is.

In zijn crypto vooruitzichten voor augustus stelt Bloomberg dat de prijs van Bitcoin (BTC) stabiliseert rond zes keer de prijs van 1 ounce goud. Deze voorspelling kwam volgde nadat de correlatie tussen de twee activa een recordhoogte bereikte.

Bitcoin en goud grafiek – Bron: Trading Economics

Als deze trend doorzet kan de Bitcoin prijs stijgen naar $18k

Bloomberg beweert al een tijdje dat Bitcoin op het punt staat om digitaal goud te worden. Dit komt door de vergelijkbare eigenschappen van beide activa, zoals het beperkte aanbod en de mogelijkheid om inflatie tegen te gaan. Het bedrijf gaat nu een stap verder met zijn hypothese door te beweren dat er een prijsverhouding is tussen goud en Bitcoin:

“Bitcoin zal stabilisteren op ongeveer 6x de goudprijs per ounce. Dit duidt op een toenemende correlatie van BTC en goud. Dit is een duurzame relatie voor een prijsstijging. De ongeëvenaarde wereldwijde kwantitatie versoepelingen van de centrale banken zou de wind in de rug moeten blijven voor de quasi-valuta’s. ”

Het is onduidelijk waarom en of er momenteel een wiskundig verband zou bestaan tussen de prijzen van deze twee activa. Als deze relatie echter in de toekomst aanhoudt, kan de prijs van Bitcoin stijgen tot $18.000 vertelt Bloomberg. Dit omdat de goudprijs waarschijnlijk richting de $3000 zal stijgen.


Bitcoin is ondergewaardeerd

Bloomberg is ook van mening dat er een indicator is die het idee ondersteunt dat Bitcoin momenteel ondergewaardeerd is.

Het rapport wijst op de voortdurende uitbreiding van Grayscale’s Bitcoin Trust Fund als een belangrijke factor in het verminderen van het beschikbare aanbod van Bitcoin. Grayscale heeft in het afgelopen jaar ongeveer een derde van het nieuwe Bitcoin-aanbod opgekocht. Als dit tempo niet afneemt, zal dit de 50% benaderen. Dit zorgt ervoor dat BTC nog schaarser is dan het al was.

Bloomberg zegt dat er iets onverwachts zou moeten gebeuren om de opmars van Bitcoin tegen te houden in het licht van de enorm lage rente tarieven.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen