Binance, BNB
Exchange

BNB stijgt na bericht over mogelijke schikking van $4 miljard

BNB, de digitale valuta van crypto beurs Binance, heeft een indrukwekkende stijging van meer dan 7% doorgemaakt in de afgelopen 24 uur. Deze stijging vond plaats na een rapport van Bloomberg, waaruit bleek dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) een schikking van $4 miljard met Binance overweegt. Deze potentiële schikking zou dienen om het lopende onderzoek van het DOJ naar Binance af te ronden.

BNB koers schommelt na nieuws van DOJ onderzoek

Na het Bloomberg-rapport op 20 november, ervoer de BNB-koers een snelle stijging van 6%, waarbij de waarde binnen 30 minuten naar $262 klom. Dit rapport onthulde dat Binance in onderhandeling was voor een schikking om een onderzoek van het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) af te sluiten.

Hoewel BNB ongeveer vier uur later terugviel naar $252, beleefde het kort daarna een tweede stijging tot $266 – de hoogste koers sinds 7 juni, die volgde twee dagen na de aanklacht tegen Binance en CEO Changpeng “CZ” Zhao door de Securities and Exchange Commission wegens overtredingen van de effectenwetgeving.

Mogelijke grote boete voor Binance

Een mogelijke schikking tussen Binance en het Amerikaanse Ministerie van Justitie zou inhouden dat Binance een aanzienlijke boete betaalt, mogelijk in de miljarden dollars, en in ruil daarvoor toestemming krijgt om haar activiteiten in de Verenigde Staten voort te zetten, op voorwaarde dat ze aan bepaalde eisen voldoet.

Volgens Bloomberg wordt er verwacht dat er tegen het einde van deze maand mogelijk een officiële aankondiging gedaan wordt over deze overeenkomst. Indien Binance instemt met deze schikking, zou de boete een van de grootste zijn die ooit betaald zijn in een rechtszaak gerelateerd aan cryptocurrency.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BNB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Kraken stopt met ondersteuning van Monero (XMR) in Europa
Robinhood lanceert nieuwe crypto functie voor Europese gebruikers
Bithumb wil Coinbase achterna met beursnotering op de Nasdaq
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem