Nigeria Law / Rechtszaak
Regulatie

Borgtocht geweigerd voor Binance-directeur Tigran Gambaryan ondanks verslechterende gezondheid

Een Nigeriaanse rechtbank heeft het borgtochtverzoek van Tigran Gambaryan, directeur bij Binance, afgewezen. Gambaryan wordt beschuldigd van witwassen en valutamanipulatie.

De afwijzing kwam ondanks ernstige zorgen over zijn gezondheid, die volgens zijn advocaten dringend medische zorg vereist.

Verwijzen van Gambaryan naar ziekenhuis

Uit een Bloomberg-rapport blijkt dat de rechtbank, hoewel de borgtocht is geweigerd, de gevangenisautoriteiten heeft opgedragen om Gambaryan door te verwijzen naar een ziekenhuis voor verdere behandeling. Zijn juridische team benadrukt dat hij in een zorgwekkende toestand verkeert en dringend een operatie nodig heeft. Amerikaanse wetgevers hebben kritiek geuit op zijn detentie en noemden deze onrechtvaardig.

Volgens zijn advocaat, Mark Mordi, wacht Gambaryan al sinds juli op een noodzakelijke operatie. Hij lijdt aan diverse aandoeningen, zoals malaria, longontsteking, amandelontsteking en herniacomplicaties, waardoor hij soms afhankelijk is van een rolstoel.

Borgtocht besluit eerder uitgesteld

Eerder in september stelde de rechtbank haar besluit over de borgtocht uit, maar het verzoek is nu definitief afgewezen.

Gambaryan, een Amerikaanse burger en hoofd van naleving van financiële criminaliteit bij Binance, werd samen met zijn collega Nadeem Anjarwalla, een Brits-Keniaanse burger, in februari gearresteerd. De arrestatie vond plaats op de luchthaven van Abuja, nadat Nigeriaanse autoriteiten Binance-vertegenwoordigers hadden opgeroepen naar de hoofdstad te komen. Na hun arrestatie werden alle naira- en peer-to-peer-diensten op het Binance-platform in Nigeria stilgelegd.

In maart wist Anjarwalla het land te ontvluchten met een verborgen Keniaans paspoort. Nigeriaanse veiligheidstroepen wisten later zijn locatie te achterhalen en arresteerden hem in Kenia op verzoek van het Nigeriaanse Bureau of Interpol.

Regulatie nieuws

Bitnomial klaagt SEC aan vanwege blokkering van XRP-futures
Rusland kondigt initiatieven aan voor BRICS: Minder afhankelijkheid van de dollar met nieuw betalingssysteem
Ripple slaat terug: Gaat in hoger beroep tegen SEC in XRP-rechtszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk