brazilie
Blockchain

Braziliaanse broker lanceert handelsplatform voor Bitcoin en Ethereum

De Brazilaanse broker genaamd ‘XP’ gaat zijn 3,5 miljoen Braziliaanse klanten inn Bitcoin en Ethereum laten handelen.

Het nieuwe handelsplatform

Maandag lanceerde één van Brazilië’s grootste brokers genaamd ‘XP’ zijn crypto-handelsplatform XTAGE. Dit deed het in samenwerking met de Nasdaq. De lancering van XTAGE opent nieuwe investeringsmogelijkheden voor meer dan 3,5 miljoen klanten. Braziliaanse klanten zijn nu in staat om Bitcoin en Ethereum te kopen, te verkopen, vast te houden en te verhandelen.

Medewerkers van XP hebben het crypto platform in mei getest voordat ze de service integreerden bij de broker.

In de aankondiging van mei zei de vice president van XP, genaamd Roland Chai, dat Nasdaq’s robuuste en flexibele infrastructuurtechnologie, ontworpen om aan de marktvraag te voldoen, XP in staat zal stellen zijn platform betrouwbaar te schalen en nieuwe activa klassen te introduceren.

Brazilië en crypto

Steeds meer Brazilianen zijn geïnteresseerd in cryptomunten dus de stap van XP is niet zo verwonderlijk. In juli lanceerde de Braziliaanse dochteronderneming van Santander Bank, Banco Santander S.A, een crypto handelsplatform voor haar Braziliaanse klanten. De CEO van het bedrijf, Mario Leão, zei het volgende:

We zien dat onze klant vraag heeft naar dit soort activa. We willen dit aan onze klanten geven op de meest educatieve en correcte manier.

In oktober 2021 probeerden Braziliaanse wetgevers crypto een legaal betalingsmiddel te maken. Echter zijn de onderhandelingen nog steeds gaande in het Braziliaanse parlement.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?