Ripple, xrp
Ripple

BREAKING: Grayscale lanceert eerste XRP Trust: XRP-koers schiet omhoog

Grayscale, een toonaangevende cryptobeheerder, heeft aangekondigd de eerste XRP Trust in de Verenigde Staten te lanceren. Met dit baanbrekende product krijgen geaccrediteerde investeerders exclusieve toegang tot XRP, de cryptocurrency achter Ripple’s revolutionaire blockchaintechnologie, die internationaal bankieren sneller en goedkoper maakt.

Volgens velen opent deze stap bovendien de deur naar de mogelijke lancering van een XRP ETF in de toekomst, wat een belangrijke mijlpaal zou zijn voor de markt.

Trusts versus ETF’s: Wat is het verschil?

Hoewel zowel trusts als ETF’s (exchange-traded funds) populaire investeringsvormen zijn, richten ze zich op verschillende doelgroepen. Een ETF is toegankelijk voor particuliere beleggers en vereist goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC).

Trusts, daarentegen, zijn exclusief voor geaccrediteerde beleggers en kennen minder strenge regelgeving. Toch kunnen trusts, mits goedgekeurd, worden omgezet in een ETF. Grayscale heeft dit eerder succesvol gedaan met hun Bitcoin- en Ethereum-trusts, die onlangs werden omgezet in ETF’s.

Grayscale heeft een vierstappenplan gepresenteerd voor de ontwikkeling van hun XRP Trust, wat de deur openzet voor een mogelijke omzetting naar een ETF in de toekomst.

Grayscale’s invloed op de cryptomarkt

Grayscale’s succes met het omzetten van trusts naar ETF’s heeft de cryptomarkt ingrijpend veranderd. Eerder dit jaar markeerde de lancering van meerdere Bitcoin-ETF’s een belangrijke stap in de acceptatie van cryptocurrencies op Wall Street. Kort daarna keurde de SEC zes Ethereum-ETF’s goed, wat de weg vrijmaakte voor een bredere introductie van cryptoproducten op de financiële markten.

Nu wacht de markt op de volgende stap: een ETF voor XRP. De XRP-gemeenschap, ook wel de “XRP Army” genoemd, kijkt al geruime tijd uit naar de introductie van een XRP-ETF, vooral na de recente lanceringen van Bitcoin- en Ethereum-ETFs en aanvragen voor een Solana-ETF. XRP is momenteel de zevende grootste cryptomunt op basis van marktkapitalisatie, en de interesse in een ETF voor deze munt blijft groeien.

Juridische onzekerheden rond XRP

Ondanks de opwinding over een mogelijke XRP-ETF, hangt er nog steeds onzekerheid boven de markt door de lopende juridische strijd tussen Ripple en de SEC. De SEC klaagde Ripple in 2020 aan omdat het bedrijf volgens hen verzuimde om XRP als effect te registreren.

Hoewel een rechter vorig jaar oordeelde dat de verkoop van XRP aan institutionele beleggers als een effect kan worden beschouwd, geldt dit niet voor de verkoop aan particuliere beleggers op de secundaire markt. Ripple kreeg een boete van $125 miljoen opgelegd, en de SEC heeft tot oktober de tijd om in beroep te gaan tegen het deel van de uitspraak dat betrekking heeft op de secundaire markt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten