BRICS
Regulatie

BRICS controleert 40% van alle olie en is een gevaar voor Amerika

Een prominente in Washington gevestigde denktank is ervan overtuigd dat de BRICS-alliantie (China, Rusland, India, Brazilië, Zuid-Afrika en mogelijk meer) een significante portie van de wereldwijde olieproductie zal controleren. Dat vormt volgens deze groep denkers een forse bedreiging voor de geopolitieke status van de Verenigde Staten. In een nieuwe blogpost zegt Jonathan Panikoff van de Atlantic Council (de denktank) dat de uitbreidingen van BRICS een teken is van “veranderende winden” op geopolitiek vlak.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de Bitcoin koers?

De multipolaire wereldorde

Het doel van de BRICS-alliantie is om de macht van de Verenigde Staten op het financiële wereldtoneel meer in balans te brengen. De BRICS-landen hebben over het algemeen te lijden onder de dominantie van de Amerikaanse dollar en zijn op zoek naar een alternatief.

“De BRICS-alliantie wil de wereldwijde economische en financiële macht van Amerika verlagen en een gelijker speelveld creëren, terwijl landen als Iran het ook zien als een manier om de impact van de sancties te verlagen.

Voor Washington zou het een waarschuwing moeten zijn om de banden met vriendschappelijke staten aan te halen, want die zijn belangrijker dan ooit. We lijken onderweg naar een multipolaire wereldorde, maar sommige polen liggen nu eenmaal dichterbij dan anderen”, aldus Panikoff.

Volgens Reuters is de aanmelding van Saudi-Arabië, Iran, Ethiopië, Egypte, Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten al goedgekeurd en staan er nog veel meer landen op de lijst om zich bij BRICS aan te sluiten. Daarmee heeft BRICS tenminste 40 procent van de wereldwijde olieproductie in handen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Op het eerste gezicht betekent dit niet zoveel voor Bitcoin, behalve dat het een wereld oplevert waarin niemand elkaar meer kan vertrouwen. Precies daar zou Bitcoin een interessante rol kunnen spelen als een valuta waarmee je niemand hoeft te vertrouwen.

Bitcoin biedt vanwege zijn decentrale aard een gegarandeerde schaarste en de regels zijn voor iedereen hetzelfde. Het is niet mogelijk om bepaalde mensen uit te sluiten van deelname aan het netwerk.

Wat dat betreft kan Bitcoin in de toekomst weleens de verbindende factor zijn in een multipolaire wereld. Daarmee denken we natuurlijk wel heel ver vooruit, maar dit zijn wel interessante gedachtespellen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

CFTC steunt blockchain: Snellere handel en minder tussenpersonen in zicht
Welke crypto maakt als volgende kans op een Spot ETF?
Donald Trump overweegt pro-crypto advocaat als SEC voorzitter
Meer nieuws

Meest gelezen

Nederlandse crypto analist: Dit is wanneer je Bitcoin en Ethereum moet kopen
Crypto-analist voorspelt explosieve stijging: Ripple (XRP) op weg naar $40
Ripple klaar voor beursgang? Dit kan alles veranderen
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk