Solana (SOL)
Nieuws

Bullish prijsformatie voor Solana, koers van $30 in aantocht?

Solana (SOL) is de laatste tijd aan een wat mindere periode bezig wat de koers betreft en is er niet in geslaagd om boven de 32 dollar te blijven. Ondanks dat lijkt Anush Samal van NewsBTC een bullish formatie voor de altcoin te ontdekken die de koers in potentie naar 30 dollar kan optillen.

Op dit moment hangt Solana onder een cruciale weerstand, maar een doorbraak kan een koersexplosie van 20 procent opleveren.

Weinig actie voor Solana

Over de afgelopen 24 uur is Solana met 0,70 procent gestegen naar een koers van 24,98 dollar, maar op de weekgrafiek levert dat nog weinig interessante actie op. Ondanks de uitdagingen voor de munt zijn er twee essentiële bullish signalen te vinden: een morning start reversal signaal en een bullish pennant formatie.

Deze signalen suggereren dat, mocht Solana erin slagen om de weerstand te doorbreken, een rally naar het koersniveau van twee weken geleden in de pijpleiding zit.

Over het geheel genomen lijkt de markt vooral moeite te hebben met het feit dat Bitcoin weer gedaald is naar de range van 29.000 dollar.

Voor een kans voor Solana om terug te keren boven de weerstand is er waarschijnlijk ook steun vanuit de bredere markt nodig. De marktwaarde van Solana is ook gedaald, wat wijst op een kleine verzwakking van de koopkracht van de bulls.

Vandaag cruciaal voor Solana?

Voor een verder herstel van Bitcoin is er mogelijk wat positieve data op het gebied van macro-economie nodig. Wat dat betreft staat vandaag de PCE Price Index op het programma, een inflatiemeter die bij de Federal Reserve (de Amerikaanse centrale bank) bovenaan staat.

Als die lager blijkt dan verwacht, dan is de kans aanwezig dat de markt vandaag een boost krijgt. Wellicht is dat voldoende om Solana die tik omhoog richting de 30 dollar te geven.

Uiteindelijk blijft het allemaal koffiedik kijken, want ook dit is natuurlijk maar één inflatiemeter. Bitcoin is inmiddels een financiële asset van wereldformaat en om die reden is de Bitcoin koers afhankelijk van duizenden verschillende factoren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?