Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Eric Adams, de burgemeester van de Amerikaanse stad New York, heeft zich uitgesproken over het wetsvoorstel dat Proof-of-Work (PoW)-mining feitelijk zal verbieden.
In de nu nog voorgestelde wet worden Proof-of-Work crypto-miners 2 jaar lang tegengehouden in de Amerikaanse staat van New York. De enige manier om dit tegen te gaan is om 100% hernieuwbare energie te gebruiken. Het wetsvoorstel werd onlangs, op 3 juni 2022, aangenomen in de Staatsvergadering en wacht nu op de ondertekening van gouverneur Kathy Hochul om een wet te worden.
De burgemeester van de stad is het echter niet eens met de nieuwe wet. Hij is dan ook van plan om een veto erover uit te spreken, omdat volgens hem de economische schade die hierdoor veroorzaakt wordt te groot.
Adams burgemeester staat erom bekend dat hij een voorstander is van de crypto-industrie en accepteerde eerder Bitcoin (BTC) in plaats van contant geld voor zijn salarisbetalingen.
Toch zijn er ook diverse aanhangers van het nieuwe wetsvoorstel, zoals de oorspronkelijke sponsor Assembleyperson Anne Kelles. Zij zijn namelijk bezorgd dat crypto-miners die elektriciteitscentrales gebruiken die fossiele brandstoffen gebruiken, de staat op de tocht kunnen zetten om alle koolstofemissies tegen 2050 met 85% te verminderen.
New York genereert momenteel ruim 50% van zijn totale elektriciteitsverbruik uit hernieuwbare bronnen, waarbij steeds meer oudere elektriciteitscentrales op fossiele brandstoffen worden stilgelegd om bovengenoemd doel te bereiken. De enorme toename van crypto-miners en het hierbij horende elektriciteitsverbruik, zou hier wellicht voor vertraging kunnen gaan zorgen.
Naar verluidt staat New York in de top 5 als het aankomt op hashing-power in de Verenigde Staten (VS). Het is de op 3 na grootste staat in het land. Dit zorgt vanzelfsprekend ook voor veel opbrengsten voor de staat, net als dat het diverse banen creëert. Het is hiermee zeker niet alleen maar iets ‘slechts’.
Diverse miners denken echter dat als het verbod er eenmaal doorkomt, dit een domino-effect zou kunnen hebben op de gehele industrie. Zo zullen miners in New York bijvoorbeeld naar crypto-vriendelijkere staten of andere landen kunnen verhuizen.
De crypto-industrie heeft echter nog wel een weg te gaan voordat het op volledig hernieuwbare bronnen draait. Wereldwijd wordt momenteel ongeveer 50% van de stroom die door Bitcoin-miners gebruikt wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Om dit percentage echter op een hoog tempo hoger te krijgen, zullen er innovatieve technologieën nodig zijn.
Het is echter benoemingswaardig dat miners graag hernieuwbare bronnen gebruiken voor hun operaties. Het is echter nog lang niet altijd mogelijk om alle benodigde stroom via deze groene wegen te krijgen. Zij zijn dan ook voor andere oplossingen dan een volledige ban.
De burgemeester Adams stelde hierdoor voor om miners in New York deadlines te geven om hun uitstoot op specifieke data te verminderen. Verwacht wordt dat dit in de praktijk beter uitpakt dan een volle ban. Het is echter nog niet zeker wat er exact met het wetsvoorstel gaat gebeuren.
Investeerders anticiperen op de opkomst van crypto-ETF’s. JPMorgan verwacht miljarden dollars aan investeringen bij goedkeuring door de SEC.
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelt besluit over het Bitwise 10 Crypto Index Exchange Traded Fund (ETF) uit. Nieuwe deadline: 3 maart 2025.
De Britse overheid heeft op 14 januari een consultatie gestart om een landelijk verbod te onderzoeken op betalingen aan ransomware-cybercriminelen.
Versan Aljarrah ziet XRP als meer dan een cryptocurrency: een sleutel tot een nieuw financieel systeem met enorme groeipotentie.
Ontdek de recente ontwikkelingen in XRP en de potentiële aanstaande rally. Leer meer over de cruciale niveaus en het belang van bevestiging van de opwaartse trend. Investeerders volgen de whales en kopen massaal XRP.
Dogecoin-whales verplaatsen 690 miljoen DOGE na Elon Musk’s uitspraak. Ontdek wat er achter deze massale transacties zit.