MiningCrypto
Blockchain

Canaan rapporteert daling inkomsten ondanks goede tijden voor Bitcoin

In een recente ontwikkeling binnen de cryptosector heeft Bitcoin ASIC-fabrikant Canaan een significante daling in inkomsten gemeld voor het vierde kwartaal van 2023, ondanks de aanhoudende positieve trend in de Bitcoin-markt.

Het bedrijf maakte bekend dat de omzet is gedaald met 16% naar $49 miljoen vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, terwijl het nettoverlies toenam tot $139 miljoen van $91,6 miljoen in het vierde kwartaal van 2022.

Vraag naar miners lijkt relatief laag te blijven

Deze resultaten komen op een moment dat Bitcoin indrukwekkende winsten heeft geboekt, met een jaarlijks rendement van 144,4%. Desondanks lijkt de vraag naar Bitcoin-applicatiespecifieke Integrated Circuit (ASIC) miners en servers lauw te blijven. Canaan wijst op de verkoop van zijn ASIC’s tegen lagere prijzen dan de markt vorig jaar als een van de oorzaken voor de dalende inkomsten.

Het bedrijf voorspelt ook moeilijke marktomstandigheden voor de komende twee kwartalen, met verwachte inkomsten van respectievelijk ongeveer $33 miljoen en $70 miljoen voor het eerste en tweede kwartaal van 2024. Een niet-contante voorraadafwaardering van $55 miljoen tijdens het kwartaal, als gevolg van prijsdruk, benadrukt de uitdagingen waar Canaan mee te maken heeft.

Toenemende uitdagingen voor Bitcoin-mining-industrie

Parallel aan de prijsstijging van Bitcoin zijn de mining-problemen in het afgelopen jaar ook verdubbeld, wat wijst op toenemende uitdagingen voor de Bitcoin-mining-industrie. Deze sector staat onder druk door aanhoudend hoge elektriciteitsprijzen en de aankomende halvering van Bitcoin in april, waarbij de mining-beloningen met 50% zullen worden verlaagd.

Ondanks deze tegenwind blijft Canaan optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Het bedrijf haalt inspiratie uit de recente goedkeuring en notering van spot Bitcoin ETF’s, wat volgens hen het potentieel signaleert voor Bitcoin om een grotere gebruikersbasis aan te trekken en een meer concrete consensus in de lange termijn te bevorderen.

Blockchain nieuws

Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Web3-spellen moeten overstappen op ‘play AND earn’ om meer gebruikers aan te trekken
Cryptocurrency-industrie potentieel op koers om 1 miljard gebruikers te bereiken tegen 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’