Cardano
Cardano

Cardano Investeert Miljoenen in Diverse Innovatieve Projecten

In een recente aankondiging heeft Project Catalyst, een initiatief van Cardano (ADA), bekendgemaakt dat het 50 miljoen ADA, equivalent aan ongeveer $12,5 miljoen bij de huidige marktwaarde, investeert in innovatieve projecten. Dit omvangrijke investeringsplan omvat bijna 200 diverse projecten die zich richten op cruciale domeinen zoals infrastructuur en gedecentraliseerde financiële apps (dApps).

Wat is Project Catalyst?

Project Catalyst heeft als doel de meest toegankelijke en impactvolle mondiale innovatiefonds te zijn en ondersteunt ideeën van over de hele wereld, ongeacht achtergrond of locatie. Project Catalyst organiseert elke drie maanden een financieringsronde, waarbij de gemeenschap actief betrokken is bij het selecteren en financieren van de meest belovende projecten. Dit democratiseert het financieringsproces en zorgt ervoor dat de meest innovatieve en bruikbare ideeën de steun krijgen die ze verdienen.

Project Catalyst gaat echter verder dan alleen financiële steun. Het initiatief legt ook een sterke nadruk op educatie en mentorschap. Dit is in lijn met de bredere doelstelling om een robuust ecosysteem te creëren dat niet alleen financieel levensvatbaar is, maar ook praktisch implementeerbaar is.

Waar werd in geïnvesteerd?

De recente financieringsronde van Project Catalyst was gekenmerkt door een focus op diversiteit en innovatie, waarbij de ondersteunde projecten zich op verschillende domeinen hebben gericht. Enkele van deze projecten hebben zich specifiek toegelegd op de integratie van front-end game engines, de optimalisatie van on-chain game hosting en de implementatie van zero-knowledge (ZK) cryptografie. Dit laatste is een essentieel cryptografisch principe dat het mogelijk maakt voor een partij om aan een andere partij te bewijzen dat een gegeven uitspraak waar is, zonder enige andere informatie te onthullen.

Een project dat opviel door de aanzienlijke financiële steun die het ontving, was het Hydra Transaction Stream project van Sundae Labs. Sundae Labs is een ontwikkelteam gespecialiseerd in blockchain-technologie en heeft onder meer Hydra gebouwd, een layer 2 schaalbaarheidsoplossing voor het Cardano-netwerk. Recentelijk presenteerde Sundae Labs de eerste volledige Hydra-demo in een dApp, wat een belangrijke mijlpaal betekende voor de schaalbaarheid van Cardano. Bovendien werkt het team aan een transactiearchief voor Gummiworm, een andere layer 2-oplossing, om de prestaties van het Cardano-netwerk verder te optimaliseren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Technische indicator voorspelt opwaartse koerstrend voor Cardano
Analist voorspelt koersopleving Cardano, maar ziet ook gevaren
Cardano lanceert ‘Girolamo’: een AI Chatbot vergelijkbaar met ChatGPT
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december